Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Teknoloji Firması Blockstream, Beklenen Uydu API Hizmetinin Beta Versiyonunu Duyurdu

Blockchain teknoloji firması Blockstream, kendi Blockstream Satellite API platformunun beta versiyonunu piyasaya sürdü. Söz konusu API, geliştiricilerin şirketin uydu ağı aracılığıyla yayın yapabilmesini mümkün hale getirecek. Blockstream yeni haberi 16 Ocak tarihinde yaptığı resmi bir duyuru ile verdi.

Şirket daha önce Aralık ayında Bitcoin’in blockchain ağını küresel ölçekte uydu yardımıyla yayınlamaya başlamıştı. Blockstream’in Bitcoin uydu girişimi, kripto para ağını sadece yerleşik internete bağımlı olmaktan kurtarmayı ve bunun kuvvetini arttırmayı planlamakta ve amaçlamakta. Blockstream’in en güncel ürünü ise, uyduların şifreli mesajlar için kullanılmasını mümkün hale getiriyor ve firma bunun için kullanıcılardan Lightning test ağı aracılığıyla ödeme almayı planlıyor ki bu durum söz konusu platformun şuan için ücretsiz olduğu anlamına gelmekte. Geliştiriciler RESTful API aracılığıyla mesaj gönderebilecekken, kullanıcılar da kendi mesajlarını Blockstream’in internet sayfasından gönderebilmekte.

Blockstream Satellite API platformunun arkasındaki ekip, maksimum mesaj boyutunu da sınırlandırıp, her bir işlemin on saniye içerisinde iletilebilmesini amaçlamakta. Söz konusu duyurunun içerisinde geliştiricilerin bu teknolojiyi kullanırken kendi şifrelemelerini kullanması gerektiğini de vurgulanmakta.

Blockstream kendi uydu ağını kurma planlarını ilk olarak 2017 yılının Ağustos ayında duyurmuştu ve o tarihteki amacı Bitcoin ile blockchain ağlarını ”gezegendeki herkes ile bir araya getirmek” olarak bildirildi. Görünüşe göre firma o tarihten bu tarihe ciddi bir artış ve gelişme yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment