Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malezya’da Yasa Dışı ICO ve Kripto Para Borsası İşletmecilerine 10 Yıl Hapis Cezası Verilecek!

Malezya, çok kısa bir süreye kadar ICO ve kripto para borsalarına karşı herhangi bir regülasyona sahip değilken, geçtiğimiz günlerde aldığı bir karar ile bu konuda ne kadar kararlı olduğunu gösterdi. Ülkenin finansal regülatörü konumundaki SC, Bitcoin gibi kripto para birimlerini menkul kıymet olarak göreceğini beyan etti ve yaptığı bir basın açıklaması ile bu regülasyonların 15 Ocak tarihi ile yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Bu sebeple ülke içerisinde herhangi bir kripto para işletmesi yönetmek isteyen kişilerin kesinlikle SC’den lisans alması gerekiyor ve almadıkları taktirde kişileri çok büyük cezalar beklemekte. Malezya’nın Maliye Bakanı Lim Guan Eng, kripto para ile ilgili regülasyonları ihlal ettiği tespit edilen kişilerin menkul kıymet yasalarına göre muamele göreceğini ifade etti.

The Star isimli haber kaynağına aktarılan bilgilere göre, Bakan konu hakkında şunları aktardı:

”SC’nin onayı olmadan ICO sunan veya dijital varlık borsası işleten herhangi bir kişi, suçlu bulunduğu taktirde 10 yılı aşmayan hapis cezası ve 10 milyon Malezya Ringgitini aşmayan cezalara çarptırılacak.”

 

Ülkenin merkez bankası bunun yanı sıra kendilerini ülke içerisinde kripto para trading veya cüzdan platformu olarak tanıtan firmaların da bir listesini yayınladı. Banka bunların hiçbir şekilde lisansa sahip olmadığını ve kripto para işlemlerine devam edebilmeleri için ilgili lisansları almaları gerektiğini duyurdu. Söz konusu firmalar arasında Belfrics Malaysia, Bit Malay, Bitpoint Malaysia, Bit Trade Enterprise, Bong Technology, Bxm, Luno Malaysia, Openbit, Udax International, Upbit Malaysia, ve Xbit Asia bulunuyor.

Malezya Maliye Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamalarda kripto para karşıtı olmadığını ve kripto para birimlerinin potansiyeline inandıklarını aktarmıştı. Bakan özel olarak ”kripto para birimlerinin girişimciler ve yeni işletmeciler için alternatif fon toplama fırsatları” sunduğuna inandıklarını ve bunun kesinlikle devam ettirileceğini ifade etmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment