Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerika Ekonomisi Ölüyor: Kripto Para Alın

İnternet girişimcisi ve kripto para yatırımcısı Kim Dotcom’a göre Amerika ekonomisinin önümüzdeki yıllarda çökmesi kaçınılmaz. Tanınan ekonomistlerin de katıldığı bu görüş, kripto paraların yatırımcılar açısından önem kazanması ve altın gibi sabit bir kapital haline dönüşmesi anlamına gelebilir. Dotcom:

“Amerika Birleşik Devletleri, şu anda senede yarım trilyon dolar borç ödemesi yapıyor ve bir trilyon dolarlık borca giriyor. Mali açıdan değerlendirildiğinde bu borç sarmalı finans sistemlerinin çökmesine ve doların değer kaybetmesine sebep olacak. Dolar ile yatırım yapmayı bırakın; kripto para ve altın satın alın.”

Amerika Ekonomisi ve Asya, Avrupa

Amerika ekonomisi, Asya ve Avrupa ekonomilerinde de güçlü etkilere sahip. Örneğin Amerikan borsasının 2018 yılında elde edeceği gelirlerin tümünü satarak büyük bir darbe alması üzerine Asya piyasaları da etkilendi ve düşüş riski yaşadı. Bu görüşe göre Amerika ekonomisi, şu anki gücü ve kapsamıyla birçok ekonomistin ve JPMorgan gibi tanınmış isimlerin de öngördüğü şekilde 2020 yılına ulaşana değin bir düşüş yaşarsa Asya’daki mali piyasa, emlak ve hisse borsaları bundan ciddi oranda etkilenecek.

Dotcom’un ifade ettiği borç problemine birçok deneyimli ekonomist ve IMF gibi devlet destekli kurum da katılıyor. IMF’nin son dönemde yaptığı açıklamalar, Amerika’nın bu borcun ciddiyetinin farkına varması gerektiği yönünde.

Kripto Para ve İtibari Para

Dotcom’a göre önümüzdeki 10 yıl içinde tüccarlar, toptancılar ve işletmeler kripto parayı bir ödeme yöntemi olarak kabul edecek. Bu durum ise tüketicilere finansal bağlamda büyük bir özgürlük tanıyacak ve kripto paraların değerlenmesini sağlayacak.

“Kripto paralar giderek hızlanan bir şekilde itibari paranın yerini almaya başladı. 10 yıl içinde bütün faturalarınızı kripto para ile ödeyebilecek, bütün alım satımlarınızı gerçekleştirebileceksiniz. Şifreleme + Kripto Para = Özgürlük!”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment