Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Asya Merkezli Üç Şirket Blockchain’i Araştırmak İçin ConsenSys ile Ortaklık Kurdu

Japonya‘daki Shinsei Bank, Blockchain sektörünün önde gelen şirketlerinden ConsenSys ile yeni bir uzlaşma belgesi imzaladı. Shinsei Bank, bu anlaşma doğrultusunda Blockchain teknolojisinin finans alanındaki potansiyel işlevlerini inceleyecek.

Shinsei Bank ve ConsenSys Anlaşması

Çoğunluğu Asya merkezli olan birkaç farklı şirket bir araya gelerek yeni bir uzlaşı belgesi imzaladı. Bu belgede imzası bulunan şirketler arasında Japonya merkezli Shinsei Bank, Hong Kong merkezli Nippon Wealth, Singapur merkezli Tribay Capital ve ABD merkezli ConsenSys bulunuyor.

Yeni bir anlaşma imzalayan bu dört şirket, Blockchain teknolojisiyle ilgili çeşitli araştırmalar yürütecek. Şirketlerin başlıca amacı, ConsenSys’in merkezsiz uygulamalarının (dApp) finans alanında kullanılıp kullanılamayacağını öğrenmek. Nippon Wealth zaten bir süredir Blockchain teknolojisiyle bankacılık sektörünü bir araya getirmeye çalışıyor.

Yapılan bu anlaşma aynı zamanda Tribay Capital’ın Nippon hissedarları arasına gireceği, Shinsei Bank’in ise hala çoğunluk hissedarı olarak kalacağı anlamına geliyor.

Şirketler konuyla alakalı araştırmalarını tamamladıktan sonra Blockchain tabanlı yeni hizmetler ve ürünler geliştirmeyi planlıyorlar.

Blockchain teknolojisinin Japonya’daki finans sektöründe oynadığı rol git gide büyüyor. Bundan kısa bir süre önce yine Japonya merkezli şirketlerinden Fujitsu’nun Blockchain teknolojisiyle alakalı tasarladığı projeyi aktardık.

Tıpkı Fujitsu gibi JAponya’nın devlerinden olan SBI Group da bir süre önce Ripple ile işbirliği yapmaya başladı. SBI Group, Ripple ile kurduğu bu ortaklık sayesinde xCurrent ürününden faydalanmayı deneyecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment