Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’daki Şirketten Yeni Adım: Blockchain’deki Zayıf Noktaları Gösteren Uyarı Sistemi

Japonya‘daki Nomura Research Institute’a (NRI) bağlı olan bir alt şirket, Blockchain ağları için yeni bir ürün geliştirdiğini duyurdu.

Şirket, 8 Kasım’da yayınladığı basın duyurusunda Blockchain ağlarındaki güvenlik düzeyini artırabilmek için özel bir uyarı aracı geliştirdiğini ve ABD merkezli yazılım şirketlerinden olan ConsenSys ile işbirliği yapmaya başladığını açıkladı.

Blockchain Tabanlı Uyarı Sistemi

NRI bünyesindeki NRI SecureTechnologies (NRI ST), ‘Blockchain Güvenlik Gözetim Servisi’ adı altında yeni bir ürün geliştirdi. Şirketin geliştirdiği bu yeni sistem, Blockchain tabanlı sistemlerdeki güvenlik düzeyini artırmaya yarıyor. Bu sistem, Blockchain platformlarındaki zayıf noktalar hakkında ‘uyarı’ verebiliyor.

NRI ST tarafından geliştirilen bu yeni sistem ilk olarak akıllı kontratlardaki zayıf noktaları bulmak için kullanılacak. Şirket aynı zamanda ConsenSys ile işbirliği yaparak güvenlik düzeyini çok daha iyi bir şekilde artırmayı planlıyor.

Geçtiğimiz hafta ABD’deki iki farklı üniversitede görev alan bir grup araştırmacı, Ethereum ile ilgili bir araştırma yaparak akıllı kontratların belli başlı zayıf noktalarını ortaya çıkardı. Yapılan bu araştırmanın sonucuna göre Ethereum’daki akıllı kontratlar, genel Ethereum ağı için oldukça zararlı olabilir.

Consensys Diligence’ın kurucusu olan Tom Lindemann, NRI ST ile kurulan yeni ortaklık hakkında şu yorumu yapıyor:

“Dünya genelindeki müşterilere otomatik akıllı kontrat analizi sunmak ve Ethereum’u çok daha güvenli bir hale getirebilmek için oldukça sıkı bir işbirliği yapmak istiyoruz.”

NRI da bu sırada kripto para sektörüyle ilgili çeşitli araştırmalar yapmaya devam ediyor. Şirket, kripto para piyasasıyla ilgili dönemlik analizler yayınlamayı sürdürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment