Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’deki Okulun Elektriğini Kullanarak Kripto Para Madenciliği Yapan Öğretmenler Yakalandı

Çin‘deki bir ortaokulda görev yapan iki öğretmenin, okulun elektriğini kullanarak kripto para madenciliği yaptığı ortaya çıktı.

Hong Kong merkezli haber kaynaklarından HK01‘ın haberine göre Çin’in Hunan bölgesindeki Puman Ortaokulu’nda görev alan iki öğretmen, okulun elektriğini gizlice kullanarak kripto para madenciliği yapıyordu.

Okulda Madencilik

Konuyla ilgili yapılan haberlere göre Puman Ortaokulu’nda son birkaç aydır ciddi bir gürültü duyuluyordu. Ayrıca zaman içerisinde okulun bilgi işlem ağında da yavaşlamalar görülmeye başlandı. Tüm bunların üstüne Temmuz-Kasım ayları arasında okulun elektrik tüketimi iki katına çıkınca, yetkililer durumu araştırmaya başladılar.

Diğer öğretmenlere tüm bunların sebebi klimaların çok fazla çalışıyor olmasıydı. Ancak yapılan detaylı araştırmalar sonucunda öğrenildi ki okul müdürü Lei Hua ve müdür yardımcısı Wang Zhipeng kripto para madenciliği yapıyordu.

HK01 tarafından yapılan habere göre Hua ve Zhipeng, toplam değeri 7 bin dolar olan bilgisayarları okula getirerek kripto para madenciliği yapmaya başladı. İlk olarak evde madencilik yapan bu ikili, zaman içerisinde elektrik masraflarıyla başa çıkamayınca okulun elektriğini kullanmaya başladı.

Yapılan kripto para madenciliği okula 2 bin 163 dolarlık masraf çıkardı. Okulun müdürü Hua, durumun ortaya çıkmasıyla birlikte hem okuldaki hem de Komünist Parti içerisindeki yerini kaybetti. Müdür yardımcısı ise ihtar aldı.

Çalıştığı iş yerinin elektriğini kullanarak kripto para madenciliği yapmaya çalışan oldukça fazla sayıda kişi var. ABD’deki bir FED çalışanı da FED’in sunucusunu kullanarak kripto para madenciliği yapmaya çalışmış, bunun sonucunda 5 bin dolar gibi bir para cezası almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment