Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerika, Stabil Kripto Paraları Menkul Kıymet Olarak Sınıflamak İstiyor

Amerika Birleşik Devletleri Kongresi, tüm stabil kripto paraların birer yatırım kontratı olduğunu ve bu sebeple menkul kıymet olarak sınıflanması gerektiğini işaret eden bir taslak yasa çıkardıklarını açıkladı.

Teksas bölgesi vekili Sylvia Garcia’nın kongreye sunduğu taslak metinde, stabil kripto paraların birer menkul kıymet aracı olarak görülmesi gerektiği ifade edilirken, aslında temel olarak tüm bu yasa tasarısının Facebook’un çıkarmayı planladığı kripto para Libra için ortaya atıldığı da belirtildi.

Libra’nın global finansal ekosisteme ciddi bir tehdit olacağını düşünen bu yönde çalışmalar yapan kongre üyelerinin, Facebook’u sıkıştırmaya ve projeyi daha da detaylı incelemeye devam edecekleri ifade ediliyor.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg de, bugün itibariyle Amerikan Kongresi’ne Libra ile ilgili olarak bazı açıklamalarda bulunacak.

Son dönemde çok ciddi regülasyon baskısı altında kalan Libra’nın sadece ABD’de değil, Almanya ve Fransa gibi hükümetlerde de ciddi eleştirmenleri yer alıyor.

Bu tarz bir ortamda, projenin akıbetinin nereye gideceği de şu an için çok büyük bir merak konusu olmuş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment