Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikan Askeri 160 Bin Dolarlık Kripto Para Suçu İşledi

Amerikan donanmasında görevli karı koca, bir şirketin veri tabanından binlerce kişiye ait özel bilgiler çaldı. Bunları internette 160 bin dolarlık kripto para karşılığı satan çift, komutanların ağzından sahte mektuplar yazdı.

The Mercury News’in haberine göre ABD donanması eski mensubu karı koca, binlerce kişinin özel bilgilerini sattığı gerekçesiyle tutuklandı. İddialara göre eski asker çift, ordudaki pozisyonlarını kullanarak birçok kişinin kişisel bilgilerini ele geçirdi ve bunları internet üzerinde kripto para karşılığı üçüncü şahıslara sattı.

Buradan kazandıkları getiri ile yetinmeyen suçluların, üst düzey bir komutanın ağzından sahte mektuplar yazarak dolandırıcılık planlarını genişlettiği öne sürüldü.

9 binden fazla kişinin bilgilerini sattılar

Donanmada görevli Marwuis Hooper ve Lemoore Hava Üssü’nde yedek görevli olarak çalışan Natasha Chalk dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığı ile komplo kurmaktan suçlandılar. Suç duyurusuna göre 2008-2018 arasında asker olan Hooper, Japonya’da görev almıştı.

Hooper, 2018 yılında donanmadaki konumunu bir şirketin veri tabanına erişmek için kullandı. Hooper ve eşi Chalk, veri tabanını kullanarak insanların özel bilgilerini ele geçirdi. Olaydan etkilenen kişi sayısının 9 binden fazla olduğu tahmin ediliyor.

Dark Web’ten 160 bin dolarlık kripto para karşılığı sattılar

9 bin kişinin bilgisini ele geçiren karı kocanın, bu verileri Dark Net üzerinden satışa çıkardığı iddia ediliyor. Tutuklanan çiftin bu süreçte 160 bin dolarlık kripto para kazandığı açıklandı. Bu alışverişten sonra ise kopyasını tuttukları bilgiler ile mağdurların banka hesaplarına erişim sağladıkları da ekleniyor.

İsmi açıklanmayan şirketin veri tabanını paylaşmayı kesmesinin ardından daha fazla bilgi edinemeyen çift, donanmadaki bir gemi komutanının ağzından sahte mektup yazdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!