Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tanesi Bin Dolardan Bitcoin Sattı, Şimdi Pişman Olabilir

Bir bitcoin yatırımcısı, yaşadığı dolandırıcılık olayının ardından tam anlamıyla bir btc destekçisine dönüştü. 2017 yılında yatırımlarını büyüterek 11 btc satan yatırımcı acaba şimdi pişman mı?

Chris Koerner, 2016 yılında bitcoin’e yatırım yapmaya karar verdi. Fakat Chris henüz bitcoin’e tam anlamıyla inanmıyordu, spekülatif bir varlık olarak görüyor ve yalnızca kar elde etmek istiyordu. Bunun için bulut madenciliği yapmaya başladı ve olaylar gelişti.

11 bitcoin alarak işe başladı

Chris, 3 yıldır faaliyet gösteren ve hakkında oldukça olumlu yorumlar yapılan bir bulut madenciliği sitesine yatırım yaptı. Binlerce kişinin pozitif yorumlarına aldanan Chris, 5 bin dolar değerinde 11 btc aldı. Aldığı bitcoin’leri bulut madencilik hesabına gönderen yatırımcı, “Bu site dolandırıcılık yapıyor olsa bunca zamandır faaliyet gösteriyor olamazdı. Birkaç ay içinde yatırımlarıma bir şey olmazsa sıkıntı olmaz.” diye düşündü.

Birkaç hafta her şey tıkırında gitti. Chris, her gün yatırımının %1’i kadar kar elde ediyordu. Bu durum karşısında heyecanlanan yatırımcı, Coinbase borsasından 5 bin dolarlık btc daha alarak yatırımını büyütmeye karar verdi. Fakat beklenmedik bir durum yaşandı.

Ve dolandırıcılar paraları çalıp gittiler

Chris’in yatırım yaptığı bulut madenciliği sitesi bir gecede ortadan kayboldu. Siteyi kullanan binlerce yatırımcı Twitter’da endişelerini dile getirse de dolandırıcılardan haber alınamadı. 11 btc’sini kaptıran Chris, “Nasıl bu kadar aptal olabildim? Günümüzde 11 bitcoin ile civardan ev alırdım.” dedi.

Yatırımcı, site kapanmadan önce aldığı 5 bin dolarlık bitcoin’i Coinbase hesabında tutuyordu. Bu parayla ilk başta ne yapacağına karar veremeyen yatırımcı, tutup paranın katlanmasını beklemek istedi.

İyi ki dolandırıldım!

5 bin dolarlık bitcoin’i 8 ay içinde 12 bin dolara ulaşan Chris, btc’lerini bin dolardan sattı. Yatırımcı, dolandırılmadan önce bitcoin’e pek inancı olmadığını ancak 11 btc’sini kaybettikten sonra gerçek bir bitcoin destekçisine dönüştüğünü ifade etti.

bitcoin

“Bir daha asla bitcoin satmam.”

Eğer Chris 23 Şubat 2017’de 11 bitcoin’ini satmasaydı şimdi yaklaşık 374 bin doları olacaktı. Fakat Chris 12 bin doları alarak yoluna devam etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!