Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elrond (EGLD) Neden Yükseliyor? İşte 3 Sebep

Elrond (EGLD) fiyatı 1 gün içinde %20’den fazla artış gösterdi ve rekor tazeledi. EGLD tüm zamanların en yüksek değerini 73 doların üzerinde konumlandırırken, bu yükselişin altında yatan sebepler merak yarattı. Elrond neden yükseliyor?

Elrond (EGLD) 1 haftada %90 değerlenerek dikkatleri üzerine çekti. Bir günde %20’nin üzerinde yükselen EGLD fiyatı 73 doları görerek rekor kırdı. Piyasa değerini 1.1 milyar doların üzerine çıkaran EGLD, en değerli kripto paralar arasında ilk 40’a girdi.

Eylül 2020’de piyasaya sürülen Elrond, ekim ayının başında 6,50 dolar ile en düşük değerini görmüştü. EGLD 1 aylık zaman zarfında ise %200’e yakın artış gösterdi. Elrond piyasa hakimiyeti %0,12’de konumlanırken günlük ticaret hacmi 254 milyon doları geçti. Peki, Elrond fiyatı neden yükseliyor olabilir?

elrond-egld
Elrond (EGLD) fiyatı için 7 günlük değişimi gösteren grafik. Kaynak

Coinbase etkisi

Coinbase borsasının yan kuruluşu olan Coinbase Cutody 28 Ocak günü yayınladığı bildiri ile Elrond için listeleme  müjdesi verdi. Coinbase Custody kullanıcıları artık EGLD için para çekme ve yatırma işlemlerini platform üzerinden yürütebiliyorlar.

Coinbase Custody listeleme duyurusunun ardından dik bir çıkış yakalayan EGLD 28 Ocak günü 50 dolar barajının üzerine çıkmayı başardı. Coinbase Custody listelemesi platformun yatırımcı tabanının büyük oranda kurumsal ve yüksek değerli bireylerden oluşması sebebiyle altcoinler için önem arz ediyor.

Binance iş birliği

29 Ocak günü Elrond tarafından yayınlanan bildiride Elrond ve Binance Smart Chain arasında birlikte çalışılabilirliğe yönelik önemli bir adım atıldığı açıklandı. Bu iş birliği doğrultusunda eGold tokenları Binance köprüsü ile iki ağ arasında işlem görebilecek. Yapılan açıklamaya göre eGold swap işlemleri cross-chain olarak gerçekleştirilebilecek.

Maiar geliyor

Elrond’un yeni projesi Maiar, 31 Ocak günü hayata geçiyor. IOS ve Android cihazlar için dijital cüzdan uygulaması olan Maiar; ödeme, yatırım ve pasif kazanç gibi finansal hizmetler sağlayacak. Elrond tarafından yayınlanan bildiriye göre uygulama herhangi bir abonelik veya kayıt evrakı gerektirmeden, kişisel bilgi toplamadan global boyutta transferler sağlamak için EGLD ağını kullanacak.

Maiar uygulaması hem teknik tasarımı hem de kullanıcı dostu geliştirmeleri ile kullanıcının telefon numarasını kullanarak Elrond ağında güvenli bir hesap oluşturur. Uygulama kullanıcıları birkaç saniyelik bu işlem sonrasında oluşan cüzdan ile telefon rehberindeki kişilere para gönderebilir veya onlardan gelen parayı kabul edebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!