Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bugün Rekor Kırdı: Elrond (EGLD) Nedir?

Son iki haftadır haftanın en çok kazandıran kripto paraları arasına giren Elrond (EGLD) coin nedir? Altcoin yatırımcılarının radarında olan ve son zamanlarda istikrarlı bir yükseliş grafiği gösteren Elrond fiyatı bugün rekor tazeledi.

Elrond (EGLD) kasım sonundan beri gösterdiği ralli ile altcoin yatırımcılarının en çok konuştuğu kripto paralardan biri haline geldi. Elrond gösterdiği performans ile Koin Bülteni tarafından hazırlanan “Bu Hafta En Çok Kazandıran 5 Kripro Para” listesinde son 2 haftadır listede yer aldı.

Aralık ayı başında fiyatı 10 doların altında olan EGLD, son 24 saatte gösterdiği %60’dan fazla yükseliş ile fiyatını 21 doların üzerine çıkarmayı başardı. CoinGecko verilerine göre en değerli 100 kripto para sıralamasında 59. konumda olan Elrond için piyasa değeri ise son yükseliş ile birlikte 317,7 milyon doları buldu. Elrond coin Binance, OKEx, Bitfinex ve BitMax gibi birçok önemli borsada listeleniyor. EGLD için günlük ticaret hacmi ise 117,3 milyon doları buluyor. EGLD coin fiyatı yalnızca birkaç saat önce kendi rekorunu kırarak 21,71 dolara yükseldi.

elrond-coin-egld-grafik
Elrond (EGLD) için son 30 günlük fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

Elrond (EGLD) nedir?

Ağustos 2019’da tanıtılan Elrond Temmuz 2020’de mainnet gerçekleştirdi. Elrond, sharding (parçalama) yöntemini kullanarak son derece hızlı işlemler sunmayı hedefleyen blockhchain tabanlı bir merkeziyetsiz finans protokolüdür. Elrond kendini fintech, DeFi ve nesnelerin interneti alanları için yeni bir teknoloji ekosistemi olarak tanımlamaktadır. 0,001 dolar gibi, oldukça düşük işlem maliyetleri vadeden platformun saniyede 15 bin işlem yapabildiği biliniyor. Elrond platformunun yerel kripto parası ise eGold olarak da bilinen EGLD’dir.

Elrond’un geliştiricileri Beniamin ve Lucian Mincu kardeşler ve Lucian Todea, 2017 yılının sonlarına doğru sektördeki en büyük sorunlardan biri olan ölçeklenebilirlik sıkıntısına çözüm olarak projeyi geliştirmeye başladılar. Elrond’un yaratıcılarına göre platformu benzersiz yapan şeylerden biri; yeni internet ekonomosi, merkeziyetsiz uygulamalar (dApps) ve kurumsal kullanımı için bir blockchain projesi olması. Bunun yanı sıra, EGLD coinin de bir değer deposu olması hedefleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!