Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakkt Loyalty Programlarını Kripto Para ile İyileştirecek

Kripto para türevleri borsası Bakkt, özel kuruluşların dağıttığı loyalty puanlarının kripto paraya dönüştürülebileceği yeni bir program başlattı. Bakkt kripto paralarla birlikte 1,2 trilyon dolarlık bu pazardaki pratiklik sorununu yine kripto para ile gidermeyi hedefliyor.

Kurumsal firmalar belli başlı kullanıcı işlemlerini teşvik etmek amacıyla kendi loyalty programını başlatıp insanlara bonus puan dağıtıyor. Business Insider haberine göre Wall Street’te bu konsept ile ilgilenen firmaların sayısı bu yıl hızla artış gösterdi. Şimdiden 1,2 trilyon dolarlık bir değere ulaştığı düşünülen bu pazarın ciddi bir sorunu bulunuyor: Bu puanları kullanmak zor olabiliyor.

Loyalty puan ile alışveriş yapılabiliyor

New York Stock Exchange destekli Bakkt, Bitcoin (BTC) için türev ürünleri sunuyor. Şirket sunduğu hizmetleri çeşitlendirmek adına yeni bir uygulama geliştirdi. Bu uygulama, loyalty puanlarını ve hediye kartlarını kripto paraya dönüştürmeyi sağlayacak.

Dünya genelinde herhangi bir loyalty programına üye olmuş 3 milyar kişi olduğu düşünülüyor. Bu programların hepsinin parasal bir karşılığı olmayabiliyor. Parasal karşılığı olan ödüller dağıtan firmaların puanları ise uçak bileti almak, çeşitli işletmelerden alışveriş yapmak için kullanılabiliyor.

Tek bir cüzdanda toplanabilecek

Bakkt bu puanları kullanılabilir hale getirmeyi değil daha kolay kullanılabilir hale getirmeyi hedefliyor. Aynı anda birkaç firmanın loyalty programına katılan bir insan; buralardan aldığı farklı puanları tek bir portföyde birleştiremiyor. Bakkt insanlara bu puanları kripto paraya dönüştürerek ortak bir cüzdanda toplama imkanı sunacak.

Tek bir kripto para cüzdanında toplanan bu puanlar, hediye kartları alışveriş yapmak için kullanılabilecek. Bunun hem loyalty programlarını hem kripto paraları desteklemesi bekleniyor. Şu anda yalnızca ABD’de kullanılabilen bu hizmet şimdiden American Express, Chipotle, JetBlue gibi kendi loyalty programı olan şirketlerce destekleniyor.

bakkt-loyalty-puan
Uygulamadan bir görüntü
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!