Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

908 Milyar Dolarlık Teşvik Planı Bitcoin’e Yarar mı?

Koronavirüs etkilerini hafifletmek için ABD hükümeti tarafından çıkarılması beklenen teşvik planı için işler iyice kızışıyor, Bitcoin yatırımcısı meraklanıyor. 908 milyar dolarlık teşvik planı için büyük ölçüde anlaşmaya varılsa da henüz net bir tarih belli değil. Peki bu teşvik paketinin hayata geçirilmesi BTC için ne anlam ifade ediyor? 

COVID-19 pandemisi ile etkilenen halkı rahatlatmak amacıyla çıkarılması beklenen 2. teşvik paketinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Forbes tarafından aktarılan bilgilere göre milletvekilleri sonunda 908 milyar dolarlık teşvik paketi için hazırlar fakat henüz resmi bir anlaşma sağlanamamış durumda.

908 milyar dolarlık olası teşvik paketinin kabulü ile Bitcoin‘in nasıl etkileneceği de merak ediliyor. Bu yıl çıkarılan ilk teşvik paketi, BTC fiyatına oldukça olumlu olarak yansıdı. Belirsizliklere rağmen, ikinci teşvik planının BTC’nin değer deposu konumunu güçlendirebileceği düşünülüyor.

2021’de yine kilit varlık ‘dijital altın’ olacak

Pandemi kapsamında bu yıl birçok hükümet teşvik paketi yayınladı ve yatırımcılar için enflasyon korkuları tavan yaptı. Enflasyondan kaçınmak isteyen yatırımcının kapısını çaldığı varlıklardan biri de Bitcoin oldu. Kripto para sektöründen uzmanlara göre çıkması beklenen 2. teşvik planı ile de Bitcoin fiyatı yükseliş gösterebilir. Analistler, teşvik planının bu yılın sonuna kadar yürürlüğe girmesi halinde BTC’nin yeni yılın başlangıcında bir patlama yapabileceğini ileri sürüyorlar.

Estonya merkezli bir kripto para cüzdan sağlayıcısı CEO’su Ilia Maksimenka konu ile ilgili paralel yorumlarda bulundu.

“Bitcoin için göstergeler 2021 için son derece olumlu. Dünyanın dört bir yanında hükümetler, Covid-19 pandemisine yanıt olarak para basarken; makro eğilimler önümüzdeki yıl da ‘dijital altını’ işaret ediyor”

Bitcoin fiyatının 20 bin doları görmesi için anahtar teşvik planı mı?

Bitcoin için yükseliş rallisi devam ederken fiyat şu an 19 bin 300 doları gösteriyor. Kasım ayının başında başlayan boğa koşusunda, konsolidasyon süreçleri ve kısa vadeli düşüşler yaşansa da BTC boğaları 19 bin dolar üzerine kalmak için savaşıyor. Bu süreçte Bitcoin fiyatı yaklaşık 19 bin 900’a kadar çıksa da, 20 bin dolarlık barajı kırmayı başaramadı.

Çoğu analist Bitcoin’in şu anki performansını, tüm zamanların rekorunun kırıldığı 2017’den çok yükseliş fırtınası önceki zamanlara ithafen 2016 yılına benzetiyor. PayPal ve MicroStartegy gibi birçok önemli şirketin Bitcoin piyasasında boy göstermesi ve olası teşvik paketinin ivmesi ile 2021 yılı BTC açısından çok daha parlak olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!