Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikan Bankacılar Birliği, Dijital Dolar Fikrine Karşı Çıkıyor

ABD’deki özel bankaları temsil eden Amerikan Bankacılar Birliği, Federal Rezerv tarafından çıkarılacak olası bir merkez bankası dijital parasına (CBDC) karşı çıkıyor.

ABD Ticaret Bakanlığı, özel sektördeki paydaşların dijital varlıklarla ilgili görüşlerini alabilmek için mayıs ayında bir adım attı ve 5 Temmuz’a kadar devam eden bir süreç başlattı.

Amerikan Bankacılar Birliği (ABA), Ticaret Bakanlığı’nın sorularını yanıtlarken, dijital dolar projesinin yaratabileceği güçlükleri gündeme getirdi.

ABA tarafından yapılan açıklamada, “ABD tarafından geliştirilecek bir merkez bankası dijital parasının ne gibi faydalar sunacağı belirsiz, bu faydaların gerçekten elde edilmesi ise pek muhtemel değildir. Buna karşın, bunun maliyetleri son derece gerçek ve şiddetli olabilir.” dendi.

ABA, ABD’de geliştirilecek bir dijital dolar projesinin vatandaşlar ile Federal Rezerv arasındaki ilişkiyi ve dolayısıyla ABD’deki finans sistemini köklü şekilde değiştirebileceğini savunuyor. ABA’ya göre ayrıca CBDC’lerin eksileri, artılarının gölgede kalmasına sebep olabilir.

Amerikan Bankacılar Birliği, uzun süredir ABD’deki bankacılık sektörünü temsil ediyor. Birlik, 2019 yılında 135 milyon dolardan fazla gelir elde etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!