Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Madencilik Şirketi Argo da Geçen Ay Bitcoin Sattı

Kripto para madenciliği yapan Argo Blockchain de geçtiğimiz ay içerisinde yüklü miktarda bitcoin satışı yaptı.

Argo Blockchain tarafından yapılan açıklamaya göre şirket haziran ayında ortalama 24 bin 500 dolarlık birim fiyatı üzerinden 637 tane bitcoin sattı.

Birçok madencilik şirketi, ayı piyasasının başlamasıyla birlikte yüklü miktarlarda bitcoin satışı yaptı. Bunların arasında Bitfarms, Core Scientific, Riot gibi isimler bulunuyor.

Argo Blockchain, bu bitcoinlerden elde ettiği geliri hem şirket maliyetlerini karşılamak hem de Galaxy Digital’dan aldığı borcu ödemek için kullandı. Bitfarms da Galaxy Digital’dan aldığı borcu ödeyebilmek için 3 bin tane bitcoin satmıştı.

Argo’nun bilançosunda şu anki haliyle yaklaşık 22 milyon dolar değerinde varlık bulunuyor. Şirketin açıklamasına göre bu, bitcoin fiyatı düşse dahi şirketi maddi zorluklardan kurtarmaya yetecek bir miktar.

Şirketin CEO’su Peter Wall, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, “Şirketin, piyasadaki mevcut koşullara göğüs gerebilecek ve daha verimli bir şekilde çalışmaya başlayabilecek durumda olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Argo Blockchain, haziran ayı boyunca bir önceki kıyasla yüzde 44’lük bir artışla toplamda 179 tane bitcoin üretti. Şirketin 30 Haziran tarihi itibarıyla bitcoin’e denk 210 varlık dahil olmak üzere toplamda bin 953 adet bitcoin’i bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!