Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikan Boks Efsanesi Mike Tyson, Blockchain Yatırımı Yaptı!

Amerikalı ünlü boksör Mike Tyson yeni jenerasyon dövüşler için blockchain tabanlı bir eğlenceli platformuna yatırım yapmaya hazırlanıyor.

VentureBeat 13 Ağustos tarihinde yaptığı bir duyuruda ”Fight to Fame” isimli girişimin yeni ve uzun ömürlü bir alt yapı sağlaması için blockchain kullanacağını açıkladı. Söz konusu platform başarılı dövüşçülerin hem sosyal medya hem de çeşitli yayın kanalları üzerinden tanıtılmasını ve bilinmesini amaçlıyor.

Tyson ilgili girişim Fight to Fame için kurulan spor ve yarışma komitesinde başkan ile kurucu rollerini üstlenirken, proje aynı zamanda Farzam Kamalabadi’yi CEO’su olarak duyurdu. Bunun yanı sıra iki kez Emmy ödülü kazanan Tim Smithe televizyon yapımcısı, Stan Larimer ise kripto para ve blockchain uzmanı olarak projede görev alacak. Proje yukarıdaki isimlerden de anlaşılacağı üzere ciddi bir sermayeye sahip.

Tyson konu hakkında yaptığı açıklamada tecrübeli bir dövüşçü olarak gelecek nesildeki dövüşçülere ilham vermek istediğini ve onlara eğitim sağlamak istediğini vurguladı. Bunun için küresel bir platform kurmanın mantıklı olduğunu belirten Amerikalı boks yıldızı, adil rekabetin faydalı olacağını düşünüyor.

Bütün bunların blockchain teknolojisi tabanlı yapılması ise aslında bunun sadece kripto paralardan ibaret görülmediğini kanıtlamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment