Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikan Hükümeti Bitcoin’i Yasaklayabilir

Kripto para sektörünün en ünlü isimlerinden Tom Lee, Amerikan Hükümetinin Bitcoin’i yasaklama ihtimalinden korkuyor.

Trump yönetiminden endişelenen Lee, ABD’nin her an kesin bir kararla Bitcoin’i ve diğer kripto paraları yasaklayabileceğini düşünüyor.

Elektronik Sigara Örneği

Amerikan Hükümeti kısa süre önce elektronik sigaraların yasaklanması için aniden harekete geçti.

Elektronik sigaranın şu ana dek altı kişiyi öldürdüğünü açıklayan yetkililer bu ürünleri yasaklamak için çalışmalara çoktan başladılar.

Elektronik sigaraların tahmin edilebileceği üzere Bitcoin veya başka bir kripto para ile pek bir alakası yok. Ancak burada önemli olan nokta Amerikan Hükümetinin bir şeyi yasaklamak istediği zaman ne kadar hızlı bir şekilde harekete geçebildiği.

Bitcoin’e de Vurabilir

ABD Başkanı Donald Trump bundan birkaç hafta önce kendi Twitter hesabından bir açıklama yapmış ve Bitcoin’i pek sevmediğini belirtmişti.

Kendisinin bu açıklamasıyla birlikte pek çok kişi ABD’nin Bitcoin’i yasaklama ihtimalini tartmaya başlamıştı. Sektörün ünlü isimlerinden Tom Lee de kısa süre önce yaşanan elektronik sigara örneğini baz alarak bu konudan bahsetti.

Lee, bunun pek gerçekçi bir senaryo olmadığını belirtse de Beyaz Saray’ın aniden hazırlanmış bir kararnameyle istediği her şeyi yasaklayabileceğini vurguluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment