Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Sanatçı Resimlerini 490 Bitcoin’e Sattı!

İngiltere içerisindeki bir sanatçı, toplamda 19 resimden oluşan koleksiyonunu Singapur’lu bir iş adamına 490 Bitcoin gibi inanılmaz bir fiyata sattı. Basın saati itibariyle söz konusu koleksiyonun değeri ise 4.9 milyon dolar seviyelerinde yer alıyor.

Koleksiyonun yaratıcısı olan Lincoln Townley aslında kripto para sektörünün yakından tanıdığı bir kişi. Kendisi daha önce de birkaç defa kendi eserlerini Bitcoin ve açık arttırma yolu ile satılığa çıkartmıştı. Evening Standard tarafından yayınlanan bir habere göre popüler İngiltereli sanatçı Lincoln, Greed isimli koleksiyonunu 5 milyon dolara yakın bir değere satmadan önce de adını duyurmayı başardı.

Koleksiyonun önümüzdeki ay Londra içerisindeki The Saatchi Galery bünyesinde sergilenmesi planlanıyordu ancak satıştan dolayı eserler bu ay için sadece 1 gün sergilenecek. Sanatçı 2017 yılında Homage to Francis Bolon isimli eserini 40 Bitcoin karşılığında satmış ve kripto para tarihine böyle geçmeyi başarmıştı.

Aslında eserlerini kripto paralarla satan veya kripto paralarla kendisine yardım toplayan tek kişi Townley değil. Geçtiğimiz yıl içerisinde Fransız bir sanatçı da sokağa çizdiği grafitilerin üzerine kendi Bitcoin cüzdanının QR kodunu bırakarak bu şekilde ciddi bir BTC bağışı toplamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment