Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikan Kripto Para Milyarderi, Nevada’da Blockchain Şehri Kuruyor

Blockchain LLC adlı şirketin CEO’luğunu yapan ve dünyadaki kripto para milyarderlerinden birisi olan Jeffry Berns, yaptığı açıklama ile Amerika Birleşik Devletleri’nin Nevada eyaletinde fonksiyon gösterecek bir akıllı şehir projesini hayata geçireceğini açıkladı. Bu projenin tüm katmanlarının Blockchain teknolojisi odaklı olacağını belirten Berns, bu işi yapabilmek için de ciddi hamleler yapıyor.

Berns, son olarak Nevada’nın kuzeyindeki bir adayı 170 milyon dolara satın alırken, bu satın almanın amacı ise yeni bir iş türü kurmak olarak belirtilmişti. Blockchain LLC’den yapılan açıklamaya göre bu akıllı şehir endüstri 4.0 vizyonuna ve prensibine uygun olarak fonksiyon gösterecek. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Planlanan bu şehir, diğer birçok proje ile birlikte büyük bir teknoloji merkezi olacak. Bu merkezin içinde başta Blocckhain olmak üzere, yapay zeka, 3D ve nano teknoloji gibi alanlara yer verilecek ve bu konudaki inovasyonlar desteklenecek. Bu şehrin tam anlamı ile fonksiyon göstermesi ile birlikte bölgedeki insanlar için yepyeni bir yaşam formu başlayacak. Birçok işletme ve finansal kurum da bu köklü değişikliklerden etkilenecek ve bunun faydasını görecek.”

Blockchain LLC şirketinin resmi Twitter hesabından yapılan bir başka açıklamada ise, NY Times yazarı Nat Popper’ın attığı Nevada adası satın alım twitine ithafen şunlar söylendi:

”Blockchain şehri bir ütopya olmayabilir ancak bunun; yaşamak için daha iyi bir yol olduğu kesin!”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment