Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filipinler, Bir Hong Kong Firmasına Kripto Para Borsası Lisansı Verdi

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen haberlerde, Filipinler hükümeti tarafından yönetilen Cagayan Ekonomik Bölge Otoritesinin (CEZA), bölge içerisinde resmi olarak faaliyet göstermeleri için on dokuz farklı kripto para borsasına lisans verdiğini belirtmiştik. Bu on dokuz şirkete ek olarak başvuru ücretini yapmış ve şu anda değerlendirme sürecini bekleyen sekiz farklı şirket daha vardı ve bunlardan bir tanesine kripto para borsası lisansı verildi.

Hong Kong merkezli Asia Premier International Limited (APIL) firması, Cagayan Ekonomik Bölgesinde kripto para borsası açmak için gerekli lisansa artık sahip.Basına ypaılan açıklamada konuşan CEZA yöneticisi Raul L. Lambino, APIL’in lisansının firma tarafından açılacak APIL NiuEx borsası için verildiğini vurguladı. APIL başkanı ve CEO’su Alexander Fu Kong Sang ise lisansı memnuniyetle kabul ettiklerini açıkladı.

Lambino konu hakkında şunları dile getirdi:

”Bugün, resmi olarak Asia Premier International Limited’i, dijital token borsalarının ve blockchain tabanlı teknolojilerin gelişmesi için açılan Asya’nın Kripto Vadisi olan CEZA’nın prömiyer merkezine aldık.”

CEZA’den iki farklı lisans alınabiliyor. Bunlardan biri daha ‘normal’ olarak tanımlanırken diğeri daha farklı imkanlar ve daha fazla ücret gerektiriyor. Philippine News Agency tarafından yapılan haberlere göre normal lisansı almak için 85, diğer lisansı almak için ise 360 bin dolar civarında para harcamak gerekebiliyor.

Bugüne kadar lisans alan firmalar arasında Golden Millennial Quickpay, Ultra Precise Investment gibi şirketler bulunuyor. Ayrıca bu şirketlere ek olarak değerlendirme sürecinde olan Bitventures Inc., Mbex Inc. gibi sekiz farklı şirket var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment