Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikan Ordusu Bitcoin Para Transferlerini Takip Edecek Birini Arıyor!

Amerikan Ordusu’nun New Jersey’de bulunan ACC adlı bir kolu, Bitcoin para transferlerini eş zamanlı bir şekilde takip edebilecek bir uzman arayışında olduğunu ifade etti.

ACC’nin yaptığı açıklamada, bu kişinin Amerikan Ordusu Kriminal Araştırmalar Birimi’ne rapor vereceği ifade edilirken, kripto para transferlerinin takip edilmesinin altında yatan ana sebebin ise, kriminal olaylar olduğuna vurgu yapıldı.

İşe alınacak kişinin hardware ya da software’dan ziyade bulut temelli bir kripto para işlem takibi yapması gerektiği ifade edilirken, aynı zamanda Bitcoin’e ek olarak diğer bazı büyük kripto paralar ile ilgili olarak da rapor hazırlanmasının istendiği belirtildi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz yılın sonbaharında, ünlü araştırma firması Diar tarafından ortaya atılan bir iddiaya göre, Amerikan hükümeti önümüzdeki dönemde Blockchain analiz firmalarına yapacağı yatırımı üç katına çıkarma kararı almıştı.

Aynı zamanda bu haberin ortaya çıkmasının ardından Chainalysis ve diğer bazı kripto para firmalarına toplamda yapılan yatırımların miktarının artması ise dikkat çekiyor. Önümüzdeki dönemde bu ve buna benzer haberlerin oranının da artması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment