Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin mi Dolandırıcılık? JP Morgan Altın Fiyatlarını Yıllarca Manipüle Etmiş!

Kripto para sektörüne genelde klasik bankacılık tarafından yöneltilen eleştirilerin temel ortak bir noktası var: O da şu ki, genel bankacılık sektörünün önde gelen isimleri, kripto paraları ve onun da özelinde Bitcoin’i sahtekarlık ve dolandırıcılık gibi şeyler ile itham ediyor. Hal böyle olunca, bu durum da ana akım medyada ciddi ilgi çekiyor ve genelde insanların gözünde Bitcoin, kötü bir imaja sahip oluyor.

Ancak bugün bu konu ile ilgili olarak tersini düşündürecek bir başka gelişme yaşandı. Yapılan araştırmalarda, JP Morgan bankasının altın deskinin, yıllar boyunca yüzlerce yasa dışı hamle yaptığı ve altın fiyatını kasıtlı olarak manipüle ettiği ortaya çıktı.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada hem pazar katılımcılarının hem de müşterilerin, bu olaylar sonrasında ciddi zararlar ettiği de ifade edildi.

JP Morgan bankasının, bu bahsi geçen fiyat manipülasyonu olaylarını son sekiz yıldır düzenli olarak yaptığı da ortaya çıkan bir başka detay olarak dikkat çekti.

Zaten bu bankanın CEO’su ve diğer üst düzey yöneticilerinin sürekli olarak Bitcoin’i eleştirdiği göz önüne alınırsa, bu durum gerçekten de çok ironik olarak değerlendiriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment