Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Linux Kullananlar Dikkat! Bu Yazılım Sizin Bilgisayarınızla Madencilik Yapıyor

Son dönemde madencilik sektörünün yakaladığı ivmenin artması ile birlikte, bu alanda faaliyet gösteren kötü niyetli hacker ve yazılımcıların oranı da aynı miktarda artış gösterdi.

Bugün itibariyle Trend Micro üzerinden yapılan bir açıklamada ise, Linux temelli bilgisayarları hedef alan yeni bir kötü niyetli yazılımın geliştirdiği duyuruldu.

Konuyla ilgili olarak analizler ve araştırmalar yapan analistler, hackerların kullandığı sistem ile mağdurların bilgisayarlarına sınırsız erişim hakkı elde ettiğini ve bu sayede o ilgili bilgisayarın tüm hash gücü ile birlikte madencilik yapmaya başladıklarını söyledi.

Bu durumu yaparken, hackerların yine özel bir sistem kullandığına vurgu yapan analistler, bu sayede de bilgisayarın ya da hackerın hiçbir şekilde izinin sürülemediğine de parmak bastı.

Otoriteler, son dönemde sayıları giderek artan bu benzer faaliyetler ile ilgili olarak da kripto para yatırımcılarını çok net bir dille uyarıyor. Bu durumların ciddi mağduriyetler yaratabileceğinin de bilinmesi, şu aşamada çok büyük bir önem taşırken, önlem alma konusunda ise, bireysel bir hamle yapılması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment