Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Bitcoin Balinası Olmak İçin Kaç BTC’ye İhtiyaç Var?

6 Eylül tarihinde yapılan 1 milyar dolarlık Bitcoin işlemi, Whale Alert tarafından duyurulmuş ve bu durum çok ciddi bir şekilde ilgi çekmişti. Yaklaşık 95 bin BTC’nin adres değiştirdiği bu transfer ile ilgili olarak birçok yorum yapılmıştı. Bu durum, daha sonra ise Bitcoin balinalarının ya da market maker’ların kim olduğu ile ilgili olarak bazı soruları yeniden tartışmaya açtı. Konuyla ilgili olarak Reddit’te bir yorum yapan kullanıcı, Bitcoin balinalığı ile ilgili olarak şunları söyledi:

”10 sene önce 10 bin Bitcoin ile balina vs. olamazdınız. O dönem o kadar Bitcoin’e ancak pizza yiyordunuz. Bence bugün 1000 BTC -hatta belki daha da az bile olabilir- sahipseniz, o zaman balina olabilirsiniz. 100 BTC’nin ileride ona sahip olanları balina haline getireceği zamanlar gelir mi? Ya da belki 10 BTC, hatta ve hatta tek bir BTC?”

Görüldüğü gibi aslında balinaların sahip olduğu ya da balina olarak adlandırıldıkları BTC miktarları, dönemden döneme değişiyor. Eğer lider kripto para birimi Bitcoin bu hızda artmaya devam eder de daha önce konuşulan 100 bin hatta 1 milyon dolarları görürse, işte o zaman üstte ki senaryo gerçekten de doğru bir hal alabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment