Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SegWit’in Kullanıldığı Bitcoin İşlemlerinin Yüzdesi 50’yi Geçti

Bitcoin ağında önemli bir ölçeklendirici ve ek katman oluşturan Seg Wit ağı, iyi bir performans göstermeye devam ediyor. Konuyla ilgili olarak Transaction Fee Info adlı bir web sitesinin aktardığı bilgilere göre, Bitcoin işlemleri içerisinde Seg Wit kullanılan işlemlerin oranının rekor kırdığı ve yüzde 50’yi geçtiği ifade edildi.

Bitcoin ağında bekleme ve onay süresini kısaltan bir ek katman olarak dikkat çeken Seg Wit, ağda para transferi yaparken hız isteyen kişiler için de büyük bir alternatif olarak dikkatleri çekiyor.

Daha önce raporlandığı gibi, Bitcoin ağında Mart ile Nisan arasında geçen süre zarfı boyunca gönderim ücretleri neredeyse iki kat artmıştı. Aynı zamanda on chain gönderimlerin yüzdesi ve hacmi ise, yüde 43 oranında bir artış göstermişti.

Ağın yoğun ve konjesyone olduğu dönemlerde ise, Lightning Network ve Seg Wit gibi süreçler, büyük bir önem taşıyor. Bu sayede çok daha hızlı bir kripto para transferi yapmak mümkün hale geliyor.

Zaten Lightning Network ile birlikte bu yazılım, Bitcoin ağının ölçeklenmesi ve Bitcoin’in bir para birimi olarak fonksiyon göstermesi açısından çok kritik bir öneme sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment