Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken’deki Bir Bug ile Kullanıcılar 2 Bin Dolar Daha Az Ödeyip BTC Alıyor!

13 Eylül tarihinde, Amerika’nın ve dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olarak gösterilen Kraken’de bir bug yaşandı ve bu bug esnasında borsada trade yapan bazı kullanıcılar, lider kripto para birimi Bitcoin’i 2 bin dolar daha ucuza alma şansına sahip oldu.

Konuyla ilgili olarak borsadan yapılan açıklamada, bazı traderların da bu ucuza aldıkları Bitcoinleri 12 bin doların üzerinde bir fiyata sattığı ifade edildi. Bu durum, haliyle de kripto para sektöründe çok ciddi oranda ilgi çekti.

Bug’ın kaynaklandığı şeyin ise, borsanın gelişmiş emir ile ilgili yaptığı ve test edilmemiş bir yazılım olduğu da ifade ediliyor.

Konuyla ilgili konuşan Kraken CEO’su Jesse Powell ise şunları söyledi:

”Bu noktada borsa olarak elbette suçluyuz ancak maalesef ki tüm bugları her zaman bulmamız mümkün değil. Yine de bu konuda daha iyi davranmalıydık.”

Basın saatine göre, Kraken şu anda günlük 100 milyon dolarlık hacimle, sektörün en fazla hacme sahip 56. borsası olarak gösteriliyor.

Bitcoin’in 10 bin 300 dolar civarında trade edildiği bir günde Kraken’deki bu bugdan kaç kişinin faydalandığı ve ortalama 4 bin dolar kar ile Bitcoin alıp sattığı ise, şu an için kimse tarafından bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment