Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ECB Yöneticisi: Libra’nın Onay Alması Kolay Değil

Avrupa Merkez Bankası yöneticisi Benoit Coeure, İsviçre’nin Basel kentinde katıldığı bir konferansta, Libra ile ilgili olarak bazı açıklamalar yaptı. Başarılı yönetici, stabil kripto paraların şu aşamada test edilmemiş ürünler olduğunu ifade ederken, bu sebeple de bu ürünlerin Avrupa içinde onay alması için ‘sıkı standartlara uymaları gerektiğini’ sözlerine ekledi.

Coeure, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Stabil kripto paralar, şu aşamada genel olarak test edilmemiş ürünler olarak dikkat çekiyor. Bu ürünlerin tam olarak global bir ödeme ağı oluşturması kolay değil. Halk politikaları için tehdit oluşturuyorlar. Bu sebeple de regülasyon konusunda çıta çok yüksekte olacaktır.”

Bilindiği gibi, Facebook’un kripto parası Libra, şu anda Avrupa Birliği üzerinde çok aktif bir şekilde tartışılıyor. Fransa’nın Libra’yı yasaklayacağını açıklamasının ardından Almanya da benzer bir yola girme kararı almıştı. Şimdi de Avrupa Merkez Bankası ECB’nin yöneticisinin yaptığı bu açıklama, aslında işin AB için ciddiyetini net bir şekilde ortaya koyuyor.

Bu esnada Libra Vakfı’nın başındaki isim olan David Marcus da, yaptığı açıklamada regülatör kurumların sahip olduğu endişeleri, yapacakları hamleler ile gidereceklerini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment