Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerika’nın En Büyük Gıda Şirketlerinden Topco, Blockchain’i Denemeye Başlayacak!

ABD’nin en büyük gıda firmalarından Topco Associates, Mastercard‘ın öncülük ettiği blockchain teknolojisini kendi işlemlerinde kullanmayı deneyecek.

27 Ekim tarihinde yayınlanan basın açıklamasına göre Topco, lojistik firması Envisible tarafından geliştirilen bir takip platformunu deneyecek. Wholechain platformu Mastercard’ın blockchain tabanlı Provenance Solution altyapısını kullanacak.

Topco da bu platformu et, deniz ve süt ürünlerini takip etmek için kullanacak. Projeden verim alınması durumunda Topco’nun ilerleyen tarihlerde farklı gıda gruplarında da bunu kullanabileceği belirtilmekte. Blockchain kripto paraların altyapısını oluşturan teknoloji olarak bilinse de, bunun kullanımı ve eriştiği sektörler gitgide artmakta.

Blockchain Kullanımı Artıyor

Tedarik zincirinden tutun da sigortacılığa ve hatta dijital kimlik alanına kadar her yönde kullanım avantajı sağlayan Blockchain,Walmart,Nestle,Carrefour ve hatta Migros tarafından da denenmeye veya kullanılmaya başlandı.

Buna ek olarak blockchain ülkemizde de ciddi bir talep görmeye başladı ve Ticaret Bakanlığı gibi önemli kurumlar aracılığıyla yeni girişimlere imza atılmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment