Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Geçen Hafta Yaşananları Önceden Söyleseler İnanır Mıydınız?

Kripto para dünyasında geçtiğimiz hafta boyunca birbirinden ilginç gelişmeler yaşandı.

Piyasadaki kripto paraların büyük bir kısmı bu gelişmelerden olumlu yönde etkilenip yükselişe geçmeye başladı. Peki kripto para sektörü bir hafta içerisinde tam olarak neler yaşadı, kripto paraların yükselişe geçmesine hangi olaylar yol açtı?

Genel Bakış

Bu yazıda kripto para sektöründe geçtiğimiz hafta yaşanan bazı olayları ele alacağız. Hafta boyunca yaşanan her gelişmeden bahsetmek pek mümkün olmasa da yazıda haftanın öne çıkanlarını görebilirsiniz.

Geçtiğimiz hafta yaşanan olaylar kripto para piyasası genel olarak epey olumlu yönde etkilediler. Bitcoin fiyatı kısa süre içerisinde 9 bin doların üstüne çıktı ve piyasadaki çoğu kripto para Bitcoin’i takip ederek yükselişe geçti.

Piyasadaki bu olumlu atmosfer tam olarak ne kadar süre daha devam edecek bilmiyoruz ancak geçtiğimiz hafta yaşanan olayların uzun vadeleri etkileri olabilir gibi görünüyor.

Çin Mevzusu

Geçen hafta yaşanan en önemli olayın Çin Devlet Başkanı tarafından yapılan açıklamalar olduğunu söylesek herhalde yanılmış sayılmayız.

Xi Jinping Blockchain ile ilgili yaptığı açıklamalarda Blockchain’i övmüş ve Çin’i adeta Blockchain konusunda harekete geçirmişti. Jinping’in bu açıklamalarının ardından kripto para piyasayı yeşile büründü ve özellikle Çin merkezli kripto para projeleri ciddi anlamda değer kazandılar.

Bitcoin Fiyatı Uçtu

Uzun süre boyunca 7 bin 500 dolar seviyesinde seyreden Bitcoin fiyatı kısa süre içerisinde yükselişe geçti.

Bazı analistler Bitcoin fiyatının 6 bin dolar seviyesine kadar düşmesini bekliyorlardı ama özellikle Çin’den gelen haberler Bitcoin fiyatının yükselmesini sağladı. Bitcoin yalnızca bir gün içerisinde yüzde 40 oranında değer kazandı ve 10 bin doların üstüne çıktı. Şu anda biraz değer kaybetmiş olan Bitcoin 9 bin 400 dolar seviyesinde ilerliyor.

Bakkt Rekor Kırdı

Kripto para sektörünün en tartışmalı platformlarından biri olan Bakkt, kripto para piyasasının da harekete geçmesiyle birlikte yeni bir rekor kırdı.

Bitcoin fiyatının aniden yükselmesinin ardından Bakkt’ın ticaret hacminde rekorluk bir artış yaşandı ve Bakkt kendi hacim rekorunu kırmayı başardı. Bakkt’ın yaşadığı bu büyüme daha ne kadar devam edecek bilinmiyor. Ancak bu olay insanların Bakkt’a yeniden umutla bakmalarını sağlamış olabilir.

Amerikan Hükümeti

Geçtiğimiz hafta yaşanan en ilginç olaylardan biri aslında CFTC’nin eski başkanı Christopher Giancarlo tarafından yapılan açıklamalardı.

Giancarlo, Amerikan Hükümetinin Bitcoin’in 2017 sonrasında yaşadığı düşüşte parmağı olduğunu söyledi ve ortaya büyük bir iddia atmış oldu. Giancarlo’ya göre Amerikan Hükümeti, Bitcoin’o o dönemki hızlı yükselişini kontrol altına almak için Bitcoin vadeli işlemlerine izin verme kararı aldı ve böylece piyasanın gidişatını etkilemiş oldu.

Giancarlo tarafından yapılan bu açıklamalar sektörde büyük bir tartışmaya yol açtı çünkü bu açıklamalar Amerikan Hükümetinin Bitcoin’i doğrudan olmasa da dolaylı bir şekilde etkilediğini gösteriyor olabilir.

İnanır Mıydınız?

Dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olan Çin birden Blockchain yanlısı bir tavır sergilemeye başladı, Bitcoin fiyatı bir günde 10 bin dolara yükseldi, Amerikan Hükümetinin Bitcoin’i manipüle ettiği iddiası ortaya atıldı. Bunların hepsi bir hafta içerisinde yaşandı.

Bunların her biri aslında sektörün gidişatını aylar boyunca etkileyebilecek gelişmeler. Peki biri size iki hafta önce gelip, “haftaya bunlar yaşanacak” dese inanır mıydınız?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment