Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Xi Jinping’in Blockchain Açıklamaları Lafta mı Kaldı?

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping birkaç gün önce Blockchain’in ne kadar önemli olduğundan bahsetti ve Çin’in Blockchain alanında daha fazla çalışma yapması gerektiğini vurguladı.

Peki Xi Jinping’in bu açıklamaları Çin’i gerçekten harekete geçirdi mi yoksa bu açıklamalar yalnızca lafta mı kaldı?

Harekete Geçildi mi?

Çin’in son birkaç gün içerisinde attığı adımlara bakacak olursak Jinping’in açıklamalarının kesinlikle lafta kalmadığını söyleyebiliriz. Devlet Başkanı Jinping bu açıklamaları yaptıktan sonra Çin’in üst düzey kuruluşlarında adeta bir Blockchain seferberliği başladı.

Jinping bu açıklamaları yaptıktan sonra ülkedeki pek çok gazete, haber sitesi vb. Blockchain ile ilgili makaleler paylaşmaya, haberler yayınlamaya başladı.

Çin’in en popüler eğitici uygulaması olarak gösterilen Xuexi Qiangguo, kısa süre içerisine insanlara Blockchain hakkında eğitici içerikler sunmaya başladı. Çin’deki vatandaşlar Xuexi Qiangguo‘daki videoları izleyerek Bitcoin ve Ethereum hakkında da bilgi alabiliyorlar. Bu aslında milyonlarca insanın Blockchain’den haberdar olmasını sağlayabilir.

Bunun yanı sıra Çin, Blockchain’i kötüleyen içerikleri sansürlemeye başladı. Bu belki de en ilginç adımlardan biri oldu. Blockchain’in olumsuz yanlarından bahseden, Blockchain’i kötüleyen içerikler artık doğrudan kaldırılıyorlar.

Bunun yanı sıra ülkede Blockchain ile bağlantısı olan şirketler de Jinping’in açıklamalarından olumlu yönde ektilendiler. Mesela bir bulut depolama şirketi olan Xunlei bundan bir süre önce Blockchain’e yüklü miktarda yatırım yaptığını açıklamıştı. Şirketin hisseleri Jinping’in açıklamalarından sonra iki kat değer kazandı.

Buna da ek olarak Çin Komünist Partisi’ne bağlı olan ve gerek ülkeyle gerek partiyle ilgili haberlerin paylaşıldığı bir platformda özel bir Blockchain aracı kullanılmaya başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment