Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ana Akım Medyadan Bitcoin’e Bir Yersiz Eleştri Daha: Bu Sefer New York Post

Kripto para sektörünün lider kripto parası Bitcoin’e karşı yöneltilen manasız eleştriler serisine bir halka da, New York Post yazarı John Crudele ekledi. Crudele, yaptığı açıklamada Bitcoin’in kriminal olaylarda kullanıldığını iddia ederek, Bitcoin’i sadece yakalanmak istemeyen insanlar kullanır açıklamasını yaptı.

Crudele, 30 Eylül tarihinde yayınlanan yazısında, şu enteresan ifadeleri kullandı:

”Bitcoin açıkçası bir nevi oyun gibi düşünebilir. Bu oyunu da, kesinlikle polis güçlerinden ve hukuktan kaçmak isteyen insanlar oynar. Yani Bitcoin’i, yakalanmak istemeyen insanlar kullanır!”

Crudele, Bitcoin’e bu denli anlamsız eleştiler yapan ilk kişi değil ve işin aslı, kripto para camiası bu tarz yorumlara fazlasıyla alışkın ve bir yerde de artık bağışıklık kazandı. Crudele’nin iddiaları elbette ki yersiz. Zaten bu yönde yapılan araştırmalar da, işin aslının pek de öyle olmadığını ortaya koyuyor.

Örneğin, Ağustos ayında Lilita Infante imzalı yayınlanan bir araştırma, Bitcoin’in kriminal olaylarda kullanım yüzdesinin son beş yılda ciddi şekilde düştüğünü ortaya koydu. Araştırmada, Bitcoin’in kriminal olaylarda yer almasının artması bir yana, lider kripto paranın bu tarz işlerde kullanım için teknik olarak uygun olmadığı da belirtildi ve bunu da Blockchain’e borçlu olduğumuz ifade edildi.

Özellikle de son dönemde artık iyice ayyuka çıkan bazı büyük bankaların kara para aklama sebebiyle ceza alması haberlerini de buna eklersek, Crudele ve arkadaşlarının ne kadar yanlış düşündüğünü bulmak, pek de güç olmasa gerek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment