Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Startuplarına Yapılan Risk Sermayesi Yatırımları 2018’de Yüzde 280 Arttı

Kripto para endüstrisi özellikle ilk dijital para arzı (ICO) yoluyla fon toplama konusunda sert bir düşüş yaşarken ve token piyasaları da pek farklı bir durum sergilemezken, yatırımcıların, özellikle de geleneksel risk sermayelerinin farklı bir yol bulması gerekiyordu ve görünüşe göre ”ışığa giden yol” blockchain startup firmaları oldu.

Kripto para topluluğunun ünlü araştırma firmalarından Diar‘ın yeni hazırladığı bir rapora göre, blockchain ve kripto para odaklı startup firmaları daha 2018 yılı bitmeden bile risk sermayesi yatırımları ile 3.9 milyar dolarlık fon elde etti. Söz konusu rakamlar 2018 yılının ilk üç çeyreğini temsil etmesine rağmen, 2017 yılının tamamına kıyasla %280 artış anlamına geliyor.

Pitchbook tarafından sağlanan verilere göre, yapılan yatırım anlaşmalarının sayısı da neredeyse iki katına çıkmış.

Risk sermaye fonları ile yapılan anlaşmaların yanı sıra, kripto ve blockchain yatırımlarının ortalama boyutu da 2018 yılında 1 milyon doların üzerine çıktı. 2018 yılında blockchain ve kripto odaklı yapılan en büyük 10 yatırım, toplamda 1.3 milyar dolarlık sermaye çıkışına neden oldu. Söz konusu yatırımlardan bir tanesi DFINITY isimli bir token odaklı platform olsa da, diğer kalan firmalar öz sermaye yatırımını kapsamakta.

 

Blockchain ve kripto startuplarına yapılan risk sermayesi yatırımlarının medyan değeri. Kaynak: Diar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diar yetkilileri söz konusu risk sermayesi yatırımlarının birden bire neden böyle bir yöne döndüğü sorusuna cevap olarak, piyasadaki ICO tokenlerinin %70’inin, şu sıralar ilk satışlarının daha altında seyretmesini göstermekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment