Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın xRapid Teknolojisi Sonunda Kullanıma Geçti! 3 Şirket XRP Kullanmaya Başladı

Geçtiğimiz 1 Ekim Pazartesi günü, Ripple üç kurumun uluslararası işlemleri halletmek için Ripple’ın xRapid ürününü kullanmaya başladığını duyurdu. Söz konusu duyuru Ripple’ın yıllık olarak düzenlenen iki gün süren etkinliği olan Swell sırasında yapıldı. Açıklamayı yapan ise firmanın CEO’su Brad Garlinghouse oldu.

Ripple İçin Dönüm Noktası

Ripple’ın xRapid ürününü kullanmaya başlayacak üç kurum ise sırasıyla Catalyst Corporate Federal Credit Union, Cuallix ve Mercury FX. Mercury FX ve Cuallix firmalarının ikisi de ödeme sağlayıcısı iken, Catalyst Corporate Federal Credit Union ise ABD içerisinde kooperatif finansal kurumlara hizmet veren bir platform konumunda yer alıyor. Cuallix temel olarak ABD ve Meksika arasındaki havale ödemelerini yapmak için xRapid ürünü kullanacak. Aslında xRapid’in ilk pilot denemelerinde ürünü test eden iki firma Cuallix ve Mercury FX firmalarıydı.

xRapid Nasıl Çalışıyor?

xRapid uluslararası transferlerin yapılması için işlemin temelinde XRP kripto para birimi kullanıyor. Uluslararası transfer yapmak isteyen bir kurum öncelikle bir kripto para borsasına bağlanıyor ve asıl havale yapmak istediği parayı XRP ile değiştiriyor. Yeni alınan XRP daha sonra ödemenin alınacağı ülkedeki bir kripto para borsasına gönderiliyor ve orada da istenilen itibari paraya çevriliyor. Ripple yeni ürünü ile saniyeler içerisinde milyar dolarlık işlemler yapabilmekte ve daha fazla kurum ile beraber Ripple’ın ve dolaylı olarak XRP’nin kullanımı ile likiditesi önemli artışlar yaşayabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment