Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ShapeShift CEO’su Erik Voorhees, Kara Para Aklama İddialarına Yanıt Verdi

Yaklaşık üç gün önce Wall Street Journal tarafından yapılan bir araştırmada, ShapeShift kripto para borsasının kara para aklamakta kullanıldığı vurgulanmıştı. İsviçre merkezli olup geçtiğimiz günlerde normalde kimlik bilgisi gerekmeyen ve bu sayede çok fazla kişiye hitap eden platformu için bundan sonra kimlik bilgileri şartı getirdiğini açıklayarak olay yaratan ShapeShift, WSJ’nin araştırmasına göre 9 milyon dolarlık bir para aklama şemasına dahil olmuş. WSJ haberinin devamında toplam 88.6 milyon dolarlık paranın 46 kripto para borsası aracılığıyla aklandığını da ifade etmiş ve neredeyse bütün kripto para borsalarını zan altında bırakmıştı.

Ancak platform, 1 Ekim tarihinde yaptığı bir duyuru ile, kara para aklama iddialarını resmi olarak yalanladı. Voorhees yaptığı duyuru ile borsa ekibinin 5 ay boyunca WSJ muhabirleri ile çalıştığını doğruladı ama bunların ”sahte bahanelerle” yapıldığına da dikkat çekti çünkü CEO’ya göre borsa tarafından sağlanan bilgi ya yanlış aktarılmış ya da bilerek değiştirilmiş.

WSJ yazdığı haberinde kötü amaçlı kişilerin ShapeShift’in kullanıcı anonimliğinden faydalandığını ve Bitcoin’i takip edilemez Monero‘ya çevirdiklerini ifade etmişti. Voorhees ise platformlarında içsel bir kara para aklamayı önleme programı olduğunu ve ”blockchain önlemlerinin birisine adını ve adresini sormaktan çok daha gelişmiş” olduğunu ifade etti. CEO bunun yanı sıra WSJ’nin sadece haber yapmak için şüpheli hesaplardan bilgi topladığını ve topladığı bilgiler şüpheli olsa bile ilgili borsaların yetkililerine bunu aktarmadığını da aktardı. Yani WSJ teknik olarak sadece haber yapabilmek için kanunsuz bir şey görse bile, bunu yetkililerle paylaşmadı.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment