Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Shapeshift, Kara Para Aklanmak İçin Kullanıldı

Wall Street Journal’ın yaptığı araştırma Shapeshift borsasının kara para aklanmasında kullanılan bir mecra olduğunu ortaya koydu. İsviçre merkezli olan ve geçtiğimiz dönemde anonim Bitcoin ve kripto para işlemlerini kapattığını açıklayarak gündeme oturan borsa ile ilgili bir araştırma yapan Wall Street Journal yetkilileri, geçtiğimiz iki yıllık süreç boyuna yaklaşık 9 milyon dolarlık bir paranın Shapeshift üzerinden aklandığını belirtti.

Borsa her ne kadar İsviçre’de kayıtlanmış ve lisans almış olsa da, şirketin kurucusu Eric Voorhees başta olmak üzere, birçok kilit çalışan Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde hayatlarına deam ediyor.

2014 yılından bu yana birçok suçlunun kara para aklamak amacıyla Shapeshift’e uğradıkları belirtilen haberde, geçtiğimiz dönemde bir Kuzey Koreli suçlunun da kara parasını Monero üzerinden Shapeshift aracılığı ile akladığı ortaya kondu.

Birçok kripto para borsası, kara para aklanmasının önlenmesi için müşterilerinin çeşitli bilgilerini alıp para transferlerini yakından incelerken, Shapeshift CEO’su Eric Voorhees, bunun gereksiz olduğunu geçmişte yaptığı bir açıklama ile savunmuştu. Voorhees, şöyle konuşmuştu:

”Bana kalırsa insanların kimliklerini rast gele bir kriminal olayı saptamamız için açık etmelerine gerek yok.”

Konuyla ilgili açıklamalar yapan ShapeShift’in yasal danışmanı Veronica McGregor, Shapeshift’in bu hesapları yasakladığını belirterek şunları söyledi:

”Biz bu hesapları daha öncesinde tespit edip blokaj koymuştuk. Eric Voorhees’in bu konudaki görüşleri bireyseldir ve şirketin politikası ile farklılaşmaktadır. Bu konuyu böyle ele almak daha akılcı bir yaklaşım olacaktır.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment