Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samourai Cüzdanındaki Bitcoinlerin Değeri Artık USD Bazında Gözükmeyecek

Gizlilik odaklı kripto para cüzdanlarından olan Samourai, platformundaki itibari para tabanlı bakiyeleri kaldırdığını açıkladı.

Samourai yakın zamanda birbirinden farkı değişikliklere imza attı. Platforma yepyeni özellikler getiren şirket, artık bu cüzdanda 12 farklı dil desteği sunuyor. Cüzdanda yapılan en büyük değişiklik ise cüzdan tutulan Bitcoinlerin değerinin artık ABD Doları üzerinden gösterilmeyecek olması. Cüzdan bunun yerine yalnızca Bitcoin veya satoshi gibi birimleri kullanacak.

Şirket konuyla ilgili yaptığı açıklamada böyle bir karar almasındaki amacın, kullanıcıları Bitcoin ile işlem yapmaya teşvik etmek olduğunu belirtti. Şirketin yaptığı açıklamalardan bir kesit şu şekilde:

“Bizce mevcut ve gelecekteki müşterilerimiz Bitcoin ağında işlem yaptıklarında ve Bitcoin ekonomisinde yer aldıklarında Bitcoin ağının kendi tokenıyla, BTC ile işlem yaptıklarını, başka bir şey kullanmadıklarını anlamalılar.”

Bundan üç yıl önce kurulan Samourai adlı cüzdan, başlangıçta kullanıcılarına ABD Doları üzerinden destek sunuyordu. Şirket, yaptığı açıklamalarda ilk başta USD desteği verilmesinin nedeninin müşterileri memnun etmek olduğunu belirtti ve şöyle ekledi:

Şirket, aldığı bu kararın bazı kullanıcıları rahatsız edebileceğini ve hatta bu kullanıcıların aldıkları hizmetten hoşnut kalmayabileceklerini ama buna rağmen bu adımın atılması gerektiğini vurguluyor. Şirketin yaptığı duyuruda şöyle bir not daha belirtiliyor:

“Sentinel Watch Only uygulamasındaki itibari para dönüşüm özelliğini tutuyoruz çünkü bu uygulamayı sıklıkla kullanan bağımsız esnaflar ve diğer bazı kullanıcılar bu özelliğe ihtiyaç duyuyorlar.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment