Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Opera, Blockchain Uygulamaları İçin Ledger Capital İle Çalışacak

İnternet tarayıcısı Opera, Blockchain çözümlerinin ve uygulamalarının sisteme entegrasyonu için Ledger Capital ile çalışmalara başladıklarını açıkladı. İki firmanın bundan sonra Opera’nın Blockchain süreçlerini maksimize etmek için birlikte çalışacakları belirtilirken, iki taraf da bu anlaşmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Daha önce yaptıkları bir hamle dünyada ilk kez browser tabanlı bir mobil cüzdanı kullanıcılarına sunmayı başaran Opera, kripto para ve Blockchain teknolojisi özelinde yaptığı ciddi hamleler ile de takdir toplamayı başardı.

1995 yılında Norveç’te kurulan ve birçok kullanıcı için birinci sınıf bir internet tarayıcısı olarak hizmet veren Opera, aynı zamanda bu yukarıda bahsedilen cüzdanın da geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Opera tarayıcılarında aynı zamanda kripto para madenciliğini önleyen bir Ad Block türevi yazılım da yer alıyor. Bu yazılım sayesinde, biz farkında olmadan bilgisayarlarımızdan madencilik yapılma şansı, sıfıra iniyor. Opera’nın bu hamlesini, bir başka dev internet tarayıcısı Firefox da yakın dönemde hayata geçireceğini yaptığı bir açıklama ile duyurmuştu.

2017 yılında yaklaşık 128 milyon dolarlık bir gelir eden firmanının, şu aşamada yaklaşık 322 milyon adet kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor. Firma, aynı zamanda Amerika borsalarında halka arz olmak için de çalışmalara başladı. Opera’nın halka arz esnasında yaklaşık 115 milyon dolarlık bir meblağ toplamak için de kolları sıvadığı belirtiliyor.

Görüldüğü gibi birçok dev firma, Blockchain teknolojisi ile ilgili ciddi çalışmalar yapıyor ve otoriteler bu çalışmaların teknolojinin kullanımı açısından kritik olduğu fikrinde birleşiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment