Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist ABD Enflasyon Öncesi Bitcoin’de Gerginlik Var Dedi: Düzeltme Bitiyor Mu?

10x Research kurucusu Markus Thielen, Bitcoin düşüşünün ABD enflasyon beklentileri nedeniyle gerçekleştiğini ve kısa süreli olduğunu söyledi.

Bitcoin, bugün TSİ 15.30’da açıklanacak ABD enflasyon verileri öncesi yeniden düşüşe geçti. Bu durum birçok analiste göre kısa vadede tekrar kazandığı yükseliş eğiliminin son bulması anlamına geliyor.

Bitcoin’in yaşanan yükseliş ile kırılımını gerçekleştirdiği simetrik üçgeni tekrar kaybetmesinin fiyatta düşüşün devam edeceğinin sinyallerini verdiği düşünülüyor. Buna karşın Markus Thielen Coindesk’e verdiği bir demeçte, Bitcoin’in başarısız kırılımının ABD enflasyon öncesinde yaşanan gerginliği temsil ettiğini söyledi. Thielen ayrıca bu durumun trendi tersine döndürmediğini ifade etti.

BTC üçgen konsolidasyon modeline geri döndü. (Ticaret Görünümü)

ABD borsalarında yükseliş eğiliminin devam ettiğini ifade eden analist, Bitcoin’de düşüşün kısa vadeli olacağını söyledi.

Investing’e göre bugün açıklanacak yıllık bazda mart ayı enflasyonun %3,4 olması bekleniyor. Geçtiğimiz ay %3,2 açıklanan enflasyonun artış eğilimindeki bekleyişi kripto para piyasasında ve geleneksel piyasada bir miktar düşüşe neden olabileceği tahmin ediliyor.

Bugünkü verinin %3,4 üzerinde gelmesi durumunda Bitcoin’de kısa vadeli düşüşler gözlemlenebileceği öngörülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!