Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Açıkladı: Meme Coinler Neden Bitcoin ve Ethereum’un Gerisinde Kaldı!

Yatırımcıların Bitcoin (BTC) ve Ethereum’a (ETH) yönelmesiyle birlikte meme coin projelerinin pabucu dama atıldı.

Özellikle kripto para balinalarının Bitcoin ve Ethereum’a yoğun ilgi gösterdiği bu günlerde, meme coin projeleri düşük performanslarıyla geride kaldı. Nansen analistleri tarafından The Block ile paylaşılan raporda, meme coinler özelindeki sosyal medya trendlerinin düştüğüne ve yatırımcıların bu günlerde Bitcoin ve Ethereum’a yöneldiğine yer verildi.

Geçtiğimiz boğa döngülerinde de öncelik her zaman Bitcoin ve Ethereum’un olmuştu. Ardından Bitcoin’in piyasa hakimiyetini kaybetmesiyle birlikte yatırımcılar meme coinler gibi altcoinlere yönelmişti. İçinde bulunduğumuz süreçte özellikle spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayları ve spot Ethereum ETF’ine yönelik beklenti bu iki projeye yönelik girişi iyice güçlendirdi.

Öte yandan meme coinler bu boğa döngüsünün başlangıç noktasında konumlanarak dikkat çekmişti. 2023 yılının ortalarında Pepe (PEPE) ile başlayan furya ardından Bonk’un (BONK) inanılmaz yükselişiyle devam etmişti. Kısa süre önce Dogewifhat’de (WIF) benzer bir şekilde yatırımcılarını mutlu etmeyi başarmıştı. Fakat bu tek tük yükselişler genel olarak meme coin piyasasına yansımadı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Nansen analistleri, şu ifadeleri kullandı:

Memecoin’in düşük performansı muhtemelen eter gibi temel kripto para birimlerinin mevcut gücünün yatırımcıların dikkatini çekmesinden ve sermayeyi onlardan uzaklaştırmasından kaynaklanıyor. Sosyal medya trendlerine ve sınırlı temellere olan bağlılıkları bu etkiyi daha da arttırıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!