Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Balinalar Ne Düşünüyor: Alış Mı Daha Baskın Satış Mı?

Veriler, Bitcoin (BTC) balinalarının alımlarını hızlandırdığını gözler önüne serdi.

Sosyal medyada ali_charts olarak tanınan kripto para analisti, Bitcoin balinalarının alım ve satım yönlü tutumlarına ilişkin bir analiz paylaştı. Söz konusu analizde, doğal olarak bazı balinaların Bitcoin sattığını ve bazılarının da aldığını belirirken asıl önemli olan “büyük balinaların” ise daha fazla alım için yarıştığını ortaya koydu.

Elinde 1.000 ile 10.000 Bitcoin arası tutan balinaların net bir şekilde alım yönlü hareket ettiğini belirten analist, çoğunun 29 bin dolar civarında alıma başladığını ve fiyatın 49 bin doları kırmasıyla birlikte alımlarını hızlandırdığını kaydetti.

Bu durumu “tipik bir boğa piyasası örneği” olarak nitelendirirken büyük balinaların henüz satışa yönelik bir girişiminin olmamasını yükselişin devamına yönelik inançlarına bağladı.

Hacimli balinaların yön verdiği kripto para piyasası, alım yönlü baskının arttığı süreçlerde kaçınılmaz olarak fiyat yükselişi sergilerken güncel veriler yükseliş bekleyen yatırımcıların lehine olarak yorumlandı.

Kısa süre önce benzer bir açıklamada bulunan CryptoQuant’ın analisti Crypto Dan, kurumsal yatırımcıların veya balinaların özellikle son zamanlarda Bitcoin alımlarını hızlandırdığını söyleyen isimler arasında yer almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!