Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Açıkladı: Ne Zaman Bitcoin Alınır?

Bitcoin yeniden 9.000 doların üzerine çıktı ve bu yükselişinde kısa sürede 10.000 dolar seviyesine kadar yükselerek yatırımcıları adeta koltuklarına yapıştırdı. Buna rağmen özellikle son günlerde görülen volatilite, yatırımcıların bu yükselişe rağmen zarar etmelerine sebep olmuş olabilir.

Bitcoin Yatırımcıları Volatiliteden Korkuyor

BTC’nin dakikalar içerisinde %10 değer kaybetmesi bazı acemi yatırımcıların daha fazla düşüş gelecek korkusuyla ellerindekileri satmasına neden olmuş olabilir ve analistler özellikle bu tip davranışlara karşı insanları uyarıyorlar.  Analistler özellikle Halving sayesinde piyasaya katılan yatırımcılara veya hala BTC almayıp almak isteyenlere önemli bir tavsiyede bulunuyorlar:

“Eğer uzun vadeli yatırım yapacaksanız Bitcoin alın.”

Blockchain.com’un araştırmadan sorumlu yöneticisi Garrick Hileman de konu hakkında yaptığı açıklamada 2020 yılında çok farklı bir piyasa oluştuğunu belirtti. Buna rağmen türev piyasasının çok daha büyük bir hal aldığını belirten Hileman, kısa vadede fiyatın maniple edilebildiğini ve yatırımcıların korkutulabildiklerini düşünüyor.

Özellikle kaldıraçlı işlemler balinalar tarafından kullanıldıklarında çok sert düşüşler veya sahte yükselişler yaratabiliyorlar ve bu durum piyasanın volatilitesinin zirve yapmasına yol açıyor. Hileman’a göre ise uzun vadeli Bitcoin yatırımı yapanlar volatilite ne olursa olsun her zaman kazanabilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment