Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu İndikatör Bitcoin’de Yükselişe İşaret Ediyor

Bitcoin fiyatı dün 9 bin doları geçtikten sonra bugün 9 bin 500 dolar seviyesini de aştı. Puell Multiple indikatörüne göre ise BTC’nin daha da yükseldiğini görebiliriz.

Puell Multiple indikatörü 1 gün içerisinde üretilen BTC’lerin değerinin, bu değerin 365 günlük hareketli ortalamasıyla kıyaslanmasıyla elde ediliyor. Madencilerin günlük olarak ürettikleri BTC miktarını ve bu BTC’lerin USD bazındaki değerini baz alan bu indikatör; anlık Bitcoin fiyatının olması gerekenden düşük mü yoksa yüksek mi olduğunu anlamak için kullanılıyor.

Bu indikatörün yeşil bölgeye düşmesi Bitcoin fiyatının olması gerekenden daha düşük olduğu anlamına geliyor. Bu indikatör geçtiğimiz yıllarda birçok analistin ve yatırımcının işine yaramıştı. Çünkü uzmanlar bu indikatörü kullanıp 2018’deki ayı piyasasının ne zaman sona erdiğini kestirmişlerdi.

Puell Multiple indikatörüyle Bitcoin’in 2018’deki fiyatı arasındaki ilişki, Glassnode

Yukarıdaki grafikte de görülebileceği üzere bu indikatör ayı piyasasının ne zaman biteceğini, başka bir deyişle Bitcoin’in ne zaman dip yaptığını görmek için kullanılabiliyor. Ve bu indikatör şimdi yine boğaların lehine bir sinyal verdi.

Dip Yapmış Olabilir

Bu indikatör Bitcoin fiyatı bu yıl 3 bin 700 dolara düştüğü zaman da yeşil bölgeye düşmüştü. 3 bin 700 dolar seviyesi Bitcoin için dip seviye olmuş ve Bitcoin bunun ardından yükselişe geçmişti.

Puell Multiple indikatörü 12 Mart’ta yaşanan düşüşün ardından yeniden yeşil bölgede, Kaynak

Philip Swift bundan birkaç saat önce bu indikatörün güncel görünümünü paylaştı ve yeşil bölgeye yeniden düşüldüğünü açıkladı. Bitcoin’in yeniden yeşil bölgeye düşmüş olması fiyatın dip yapmış olabileceği, başka bir deyişle Bitcoin fiyatının olması gerekenden daha düşük olduğu anlamına gelebilir. Bu da Bitcoin fiyatının ilerleyen zamanlarda yükselişe geçebileceğine işaret ediyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment