Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist: Bitcoin, Beklenen ”Halving” Olayından Sonra 332.733 Doları Görebilir!

Kripto para piyasası, yaşanan gelişmelerin ve dalgalanmaların yanı sıra, ünlü analistlerin ve isimlerin yaptıkları fiyat tahminleri ile de sık sık gündemde kendine yer bulmakta.

Sektörde John McAfee’nin yaptığı ”Bitcoin 2020 yılının sonuna kadar 1 milyon dolara çıkacak yoksa cinsel organımı keserim” tarzı tahminlerin yanı sıra, gerçekten mantıklı ve tutarlı bilgilere dayanan tahminler de var. 2017 yılının ortalarında yapılan tahminlerin çoğunun tutmuş olmasına rağmen, 2018 yılı Bitcoin fiyat tahmincileri için pek parlak geçmedi.

Genelde ‘garip’ fiyat grafikleri ile tanınan kripto para traderı ve analisti Filb Filb, geçtiğimiz Perşembe günü kendi Twitter hesabından yeni bir tahminde daha bulundu ve ünlü grafiklerinden birisini paylaştı.

Tahmininde oldukça iddialı olan isim, söz konusu grafiği ”bu sefer farklı olacak” ifadesi ile sabitlenmiş tweet olarak öne çıkarmayı da ihmal etmedi.


Filb Filb, daha önce yaptığı açıklamalarında, önümüzdeki 500 gün içerisinde yaşanacak olan Bitcoin yarılanması (halving) olayında, yarılanmanın etkileri arz ve talep dengesini vurduktan sonra Bitcoin’in 332.733 dolara kadar çıkabileceğini ifade etti.

Özellikle Bitcoin’in kısıtlı miktarda üretilebilecek olmasına değinen ve küresel kriz ile birlikte Bitcoin alımlarının artıp, toplam Bitcoin miktarının azalacağını vurgulayan Filb, halving olayından sonra Bitcoin block ödülünün de yarıya inmesi sonucunda lider kripto para biriminin tekrar rekor kıracağını düşünmekte.

Genelde böyle yüksek fiyatlı tahminler doğru çıkmasa da, kripto para piyasasında 500 gün gibi büyük bir sürede her şey mümkün ve bunun doğru olup olmadığını zaman gösterecektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment