Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Bitcoin Bu Sebeple Güçlenecek Dedi: Ethereum’dan Uzak Durun!

Analiz platformu 10x Research, yatırımcıları Ethereum’dan (ETH) uzak durmaya davet etti.

10x Research’ün kurucusu Markus Thielen perşembe günü müşterilere gönderdiği bir notta yatırımcıları uyardı. ABD’nin enflasyon verilerinin ardından Bitcoin ETF’lerine girişlerin tekrardan güç kazandığını belirten analist, Bitcoin yatırımına bağlı kalınması ve Ethereum’dan kaçınılması gerektiğini dile getirdi:

Tavsiyemiz değişmedi: kazananlara (Bitcoin) bağlı kalmak ve diğerlerinden (Ethereum gibi) kaçınmak. Önceki analizlerimiz daha düşük bir TÜFE rakamının Bitcoin fiyatlarını yükseltme eğiliminde olduğunu göstermişti ve bu eğilimin devam edeceğini tahmin ediyoruz.

ABD enflasyonu ve Bitcoin

.. ABD’deki enflasyon verilerinin kötü geldiği dönemlerde yatırımcıların Bitcoin’den ve spot ETF’lerden kaçındığını fakat tersi durumda ise Bitcoin’e bir akın olduğunu dile getirdi.

Ocak ayından bu yana devam eden döngünün rakamlarına dair ise şunları söyledi:

ETF akışları ocak ayının sonunda pozitife döndü ancak 13 Şubat’ta açıklanan TÜFE verileri öncesinde biraz hızlanmaya başladı. Ancak 12 Mart’ta enflasyon tekrar %3,2’ye yükseldiğinde, piyasa 2-3 faiz indirimi söylemini fiyatlandırdığı için Bitcoin ETF girişleri durdu.

Thielen, enflasyon çoktan zirveye ulaştığı için FED’in bu yıl içinde daha fazla faiz indirimi sinyali vereceğini ve muhtemelen yıl sonuna kadar ilk faiz indiriminin görüleceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!