Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy’den Bitcoin Müjdesi: Yarım Milyar Dolarlık Alım Yapacak!

Yazılım şirketi MicroStrategy Incorporated, daha fazla Bitcoin (BTC) satın almaya hazırlanıyor.

MicroStrategy’nin (MSTR) bugünkü açıklamasına göre şirket, vadesi 2032’te dolacak 500 milyon dolar değerinde dönüştürülebilir not ihraç etmeyi planlıyor. İhraç sürecinin piyasadaki ve diğer alanlardaki koşullara bağlı şekilde ilerleyeceği belirtildi.

Yatırımcılara opsiyon verilecek

MicroStrategy’nin ihraç edeceği dönüştürülebilir notlar, 15 Aralık 2024’ten başlamak üzere her yıl 15 Haziran ve 15 Aralık olmak üzere iki kez faiz ödeyecek.

Notların dönüşüm zamanının 2032’de geleceği ancak MicroStrategy’nin, 20 Haziran 2029 itibarıyla notların hepsini ya da bir kısmını nakit karşılığında alabileceği belirtildi. Notlar, nakit ya da MicroStrategy’nin adi hisse senetleri karşılığında bozdurulabilecek.

Bitcoin satın alacak

Kendisini “dünyanın ilk Bitcoin geliştirme şirketi” olarak tanımlayan MicroStrategy, satıştan elde edeceği gelirleri daha fazla Bitcoin satın almak için kullanacak.

MicroStrategy, Michael Saylor’ın öncülüğünde Ağustos 2020’de Bitcoin’i rezerv varlığı olarak kabul etti. Bu yılın ilk dört ayı içerisinde 25 binden fazla Bitcoin alan şirket, toplamda 214 bin 400 Bitcoin’e sahip.

Şirket, bunlar için birim başına ortalama 35 bin 180 dolar ödeme yaptı. CoinGecko verilerine göre Bitcoin, günümüzde 67 bin 495 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!