Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist: Bitcoin Büyük İhtimalle Paypal ve Visa İçin Yıkıcı Etkilere Sahip Olacak!

Bitcoin veya başka herhangi bir kripto para birimi henüz PayPal veya Visa ile MasterCard gibi kredi kartı devlerini yerinden edemedi ancak bu durum gelecekte de edemeyeceği anlamına gelmiyor.

Önde gelen menkul kıymet analistlerinden birisi olan Lisa Ellis de, Bitcoin’in gelecekte Paypal ve Visa gibi firmalara sorun çıkartabileceği konusunda hemfikir. Ellis, danışmanlarına yolladığı bir bildiride, Bitcoin, Ethereum ve Ripple gibi kripto para sistemlerinin gelecekte özel ödeme sistemlerinin yerini alabileceğini ve bunların Paypal gibileri üzerinde  yıkıcı etkiye sahip olabileceğini vurguladı.

Paranın özgürlüğü prensibine sahip olan kripto paraların, birçok  geleneksel ve özel ödeme sisteminin en temel özelliğinin karşıtı olduğunu savunan Ellis, kripto paraların özgürlükçü yapısı nedeniyle Visa, MasterCard ve PayPal’a büyük bir tehdit olduğunu dile getirdi. Ellis bütün bunlara rağmen belirttiği değişimin yakın bir zamanda olmayacağını ve özel ödeme devlerinin piyasadaki aslan payını kaybetmemek için kripto para ve blockchain teknolojisini kucaklaması gerektiğini de dile getirdi.

Bilindiği üzre Bitcoin 2018 yılında yapılan ödemeler konusunda PayPal’ı geride bırakmıştı ancak Visa ve Mastercard konusunda benzer bir durum söz konusu değil. PayPal CEO’su Dan Schulman geçtiğimiz Davos Zirvesinde yaptığı açıklamalarda kripto paraları eleştirmiş ve birçok dükkan ile mağazanın kripto para kabul etmek istemediğini dile getirmişti.

Temel olarak kripto paralardaki fiyat dalgalanmasını sebep olarak gösteren Schulman, mağazaların bu dalgalanmadan korktuğunu ve bu yüzden kripto paraların hala etkili bir ödeme aracı olmadığını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment