Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi Kripto Para Borsası, Ethereum Tabanlı Tether’i Listelediğini Açıkladı!

27 Şubat tarihinde yayınlanan bir basın açıklamasına göre, dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Huobi Global, dolara endeksli bir stabil koin olan Tether‘in Ethereum blockchain ağı tabanlı versiyonunu listeledi.

Huobi 28 Şubat tarihinden itibaren Tether’in hem Omni Layer Protokolü tabanlı versiyonunu, hem de ERC-20 token versiyonunu kullanıma açtı ve Ethereum tabanlı versiyon için para yatırma veya çekme işlemleri başlatıldı. 2014 yılında piyasaya sürülen Tether temel olarak kullanıcıların blockchain üzerinde hem dolar hem de avro endeksli stabil koin ile işlem yapabilmesini amaçlamakta.

2018 yılının Ocak yılında Ethereum ağı tabanlı versiyonunu duyuran Tether, kullanıcıların USDT ve EURT tokenleri ile ERC-20 standartlarında bir token ile işlem yapabileceklerini açıklamıştı. Huobi’nin yaptığı basın açıklamasına göre ERC-20 tabanlı Tether ”çok daha hızlı ve kolay bir para yatırma / çekme sürecine sahip” ve bu ”hızı önemli bulan kurumsal yatırımcılar ve diğer kullanıcılar için bir avantaj.”

Ethereum tabanlı tokenler, Ehereum tabanlı protokoller arasında iş birliği yapılmasını mümkün hale getiriyor ve bu sayede onay süresi veya işlem ücreti gibi faktörlerin azaltılmasını sağlıyorlar. Tether bloğunda yer alan resmi açıklamaya göre, Tether’in ERC-20 tabanlı versiyonu, Bitcoin tabanlı versiyonuna kıyasla 15 ile 30 saniye daha hızlı bir işlem yapabilme avantajına sahip.

Huobi CEO’su Livio Weng ERC20 tabanlı Tether’in platformlarında listelenmesinin, hem kurumsal hem de bireysel yatırımcı için bir avantaj olduğunu ifade etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment