Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LinkedIn Kurucusu ve Fidelity Investments, ”Lightning Meşalesini” Eline Alan En Güncel İsimler Oldu!

Lider kripto para birimi Bitcoin, özellikle 2017 yılında rekor bir seviyeye ulaşmasından sonra blockchain ağındaki tıkanıklıklar ve fahiş işlem ücretleri ile eleştirileri üzerine çekmişti.  O tarihlerden beri geliştirime süreci devam eden Lightning Network ise, çok kısa sürede oldukça büyük başarılara imza attı ve şu sıralarda devam eden ”Lightning Meşalesi” isimli deneysel proje de bunun bir kanıtı.

Temel olarak bir kullanıcıdan diğer kullanıcıya, üzerine belirli bir miktarda Bitcoin konularak devam ettirilen deneysel proje, Lightning Network protokolünün bilinirliğini arttırmayı ve kullanışlılığının ne derecelere geldiğini kanıtlamak için yapılmakta. Geçtiğimiz tarihlerde Jack Dorsey’in de katılması ile oldukça popüler bir hale gelen projeye, yakın zamanda dünyanın en büyük varlık yönetim firmalarından Fidelity Investments ile LinkedIn platformunun kurucusu Reid Hoffman katıldı.

Proje ilk başta Hodlonaut isimli bir Twitter kullanıcısı tarafından başlatılmıştı. Meşale o tarihten bu yana 137 ülkeye aktarıldı ve toplamda 224’den fazla kişi veya kurumun elinden geçti. Projenin takip edilmesi için açılan bir internet sitesine göre ise, meşalenin en son geçiş yaptığı kişi LinkedIn’in kurucusu Reid Hoffman ve Hoffman ile birlikte biriktirilen toplam Bitcoin miktarı 3700 sats olarak gözükmekte.

Görünüşe göre Lightning Network 2019 yılında büyümeye ve adından söz ettirmeye devam edecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment