Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Bitcoin Fiyatını Yükseltecek 23 Maddeyi Sıraladı

Bir Bitcoin boğası olan ve BTC fiyatının yükseleceğini düşünen Byzantine General adlı analist, bu görüşünü desteklemek için 23 ayrı madde sıraladı. Bu 23 maddeye bakan analistin yorumu Bitcoin’in yeni bir boğa koşusuna hazırlandığı yönünde.

Popüler analist Byzantine General pazar günü uzun bir flood yapıp Bitcoin fiyatının neden yükseleceğini düşündüğünü açıkladı. Fonlama oranından korku endeksine; sosyal medya popülaritesinden sabitkoin arzına kadar birçok farklı veriyi inceleyen General, Bitcoin boğalarını sevindirebilecek bir yorum yaptı.

Piyasa Verileri Bitcoin Lehine Görünüyor

  • Byzantine General Bitcoin’in fonlama oranına baktığında bunun büyük ölçüde negatif/nötr bölgede seyrettiğini gördü. Bu Bitcoin’de boğaların güç kazanacağı anlamına gelebilir.
  • Bitcoin’in spot ve türev borsalarındaki fiyat farkını baz alan Contango Endeksi iyi görünüyor. Bu endekse göre Bitcoin’in spot fiyatının türev fiyatından daha iyi durumda olması fiyatın yükselmeye başlayacağının işaretçisi olabilir.
  • Bitcoin 12 bin dolar altına düştükten sonra piyasaya açgözlülük değil korku hakim olmaya başladı. Bu da yeni bir yükselişin habercisi sayılabilir.
  • Borsalardan çıkan Bitcoin miktarı son zamanlarda düzenli bir artış sergiliyor. İnsanların artık kişisel cüzdanlarına geçiş yapmaya başladıklarını gösteren bu veri, Bitcoin fiyatının dip yapmış olabileceği anlamına gelebilir.
bitcoin-borsa-cikis-ortalama
Borsalardan çıkan Bitcoin miktarının ortalaması

Madencilerin Etkisi Hafife Alınmamalı

  • Madencilerin Bitcoin üretmek için yaptıkları harcama miktarı (Bitcoin Production Cost) ilgili göstergenin “yeşil bölgesine” girmiş durumda. Bu madencilerin belli bir ölçüye kadar zarar etmeyi göze aldıkları anlamına gelebilir. Byzantine General bunun yeni bir alım fırsatı doğurabileceğini düşünüyor.
  • Bitcoin için olası bir “içsel değer” tahmini yapmak için kullanılan Energy Value endeksi, Bitcoin’in “enerji değerinin”, BTC’nin spot fiyatından daha yüksek olduğunu gösteriyor.
  • Madencilerin ne kadar para kazandığını baz alan Puell Multiple göstergesi kısa süre önce bir alım sinyali vermeye başladı.
byzantine-general-puell-multiple-bitcoin-yorum
Puell Multiple
  • Madencilerin ne kadar satış yaptığını inceleyen Miners Position Index, BTC’nin üstündeki satış baskısının azalmaya başladığını gösteriyor.

Bitcoin Yükselmeye Başlayacak mı?

Analiste göre Bitcoin fiyatının yükselmesini sağlayacak olan şeyler yukarıda verilen maddelerle sınırlı değil. Bitcoin’in ağustos ayında 11 bin doların üstünde aylık kapanış yaptığını söyleyen analist, 200 haftalık hareketli ortalama verilerinin de iyi durumda olduğunu söyledi. Bitcoin’in şu an için “overvalued” bölgede olmadığını vurgulayan analist bunlara ek olarak sabitkoin piyasasından da bazı örnekler verdi.

Byzantine General Bitcoin fiyatının düşeceğini desteklemek dair de bazı argümanlar üretilebileceğini fakat kişisel görüşünün bunun tersi yönde olduğunu söyledi. Bunların tamamen kişisel görüşleri olduğunu söyleyen Byzantine General, Twitter’da 23 farklı madde sıraladıktan sonra şu sonuca vardı:

“Tüm bu verileri bir araya getirdiğimizde: 1) Bitcoin fiyatının olması gerekenden daha düşük olduğunu, 2) piyasada fazla borçlanma gibi bir durum olmadığını, 3) piyasadaki genel algının yanıltıcı olabileceğini görmekteyiz. Bitcoin geçmiş yıllarda ekim & kasım aylarında genel olarak iyi bir grafik çizdi. O yüzden Bitcoin fiyatının kısa süre içerisinde yükselmesini bekliyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment