Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist: S&P 500 ve Bitcoin Uyumu Yakında Sona Erecek

Analist Willy Woo, Bitcoin ve S&P 500 arasındaki uyumluluğun çok yakında sona ereceğini öne sürdü. Woo, bir grafik yayınlayarak Bitcoin’in benimsenmesindeki artışı da gözler önüne serdi. Bazı uzmanlar ise Bitcoin ve S&P 500 arasında doğrudan bir uyumun zaten hiç var olmadığını savunuyor. 

Twitter’da 145 bin takipçiye sahip olan kripto para analisti Willy Woo, yakında Bitcoin‘in geleneksel piyasalarla olan bağının yakında kopacağına inanıyor. Woo bu düşüncesini desteklemek için sosyal medya üzerinden Glassnode tarafından paylaşılan bir grafik yayınladı. Grafiğe göre, Bitcoin’in bir yıl içinde benimsenme oranları gözle görülür biçimde artış gösteriyor. Woo, benimsenmedeki bu artışın Bitcoin’in uzun vadeli bir yatırım kaynağı olarak görülmesinin kanıtı olduğunu savundu.

Bitcoin’i birikim aracı olarak gören yatırımcılar, “al ve tut” olarak açıklanabilecek HODL modelini uyguluyorlar. Analist bu HODL hareketinin,  Bitcoin’i geleneksel piyasadan ayıracak en önemli işaret olduğunu öne sürdü. Woo’ya göre Bitcoin balina hareketliliği ve BTC’nin kötü ekonomik koşullarda güvenli bir liman olarak görülmesi de Bitcoin’in bağımsızlaşmasında etkili olsa da, HODL bunlardan çok daha etkili bir sinyal.

Bitcoin’in Geleneksel Piyasalarla İlişkisi Bir Yanılsama mı?

2020 yılının ilk yarısında Bticoin grafikleri bazı makro ekonomik faktörlerin oldukça etkili olduğu bir rota izledi. Amerikan hisse senedi piyasası ve Bitcoin özellikle pandemi etkisi ile birbirleriyle daha uyumlu hareket ediyordu. Fakat bazı uzmanlara göre bu bir yanlış anlamadan ibaret.

Heisenberg Capital’ın kurucusu Max Keiser, Bitcoin ve SPX’in gösterdiği uyumun bir tesadüften ibaret olduğunu düşünüyor. Keise, Bitcoin ve S&P 500’ün doğrudan bağlantılı olmadığını; ikisinin de dolara negatif korelasyon göstermelerinden dolayı uyumlu hareket ediyormuş gibi algılandığını söyledi.

Bitcoin Fiyatı 62 Gündür 5 Haneli

Bitcoin yoluna SPX ile kol kol devam ederken, bir rekora imza attı. Bitcoin, dün 10 bin 793 dolardan kapanış yaptı. Messari tarafından paylaşılan bilgilere göre Bitcoin, bu performansı ile 63 gündür 10 bin dolar üzerinde günü tamamlamayı başararak rekor kırdı. Bir önceki 62 günlük rekor, 1 Aralık 2017 – 31 Ocak 2018 tarihleri arasında kırıldı. Bitcoin bu 62 gün içinde değerini neredeyse %100 oranında arttırarak 19 bin 900 dolar sularına yükseldi.

Bitcoin’in fiyatı rekor süredir 5 haneli rakamlarda kalmayı başarsa da, görece uzun süredir dik bir yükseliş trendi yakalayamadı. 10 bin dolar bandının üzerinde geçirilen bu sürede Bitcoin kısmen sabit bir çizelge izledi ve fiyat 10 – 12 bin dolar aralığında sıkıştı.

S&P-500-ve-Bitcoin
Bitcoin fiyatının 10 bin dolar üzerinde kaldığı gün sayısını gösteren grafik. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment